Itāļi izlaidīs «lidojošo šķīvīti» (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Itāļu uzņēmuma Carrozzeria Touring Superleggera Ženēvā prezentētais konceptauto Disco Volante (tulkojumā no itāļu valodas – lidojošais šķīvītis) kļūs par sērijveida automobili. Tiesa, tas tiks ražots pavisam nelielā skaitā.

Kupejas garums ir 4613 milimetri, platums – 2020 milimetri, augstums – 1335 milimetri, bet riteņu bāzes garums ir 2696 milimetri. Auto ir konstruēts uz supermašīnas Alfa Romeo 8C Competizione bāzes un izmanto arī tā dzinēju – 450 zirgspēkus spēcīgo 4,7 litru V8 atmosfērisko motoru, kurš strādā pārī ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Disco Volante ārējā izskata rozīnīte ir alumīnija virsbūve, kuras paneļu izgatavošanai Carrozzeria Touring Superleggera meistari izmantojuši tradicionālā roku darba metodes, un tai līdzīgu mūsdienu autobūvē atrast nebūs viegli.

Foto: Publicitātes foto

Arī dinamika būs ne gluži ikdienišķa, jo saskaņā ar oficiālajiem datiem uz 20 collu riteņiem uzliktais auto spēj 100 km/h sasniegt 4,2 sekundēs un tā maksimālais ātrums ir tikai nedaudz zem 300 kilometriem stundā, proti, 292 km/h.

Nobeigumā var atzīmēt, ka viena Disco Volante uzbūvēšanai itāļu uzņēmumam būs nepieciešamas aptuveni četri tūkstoši stundu un klients savu auto saņems astoņus mēnešus pēc tam kā Carrozzeria Touring Superleggera speciālistu rokās būs nonācis donorauto – Alfa Romeo 8C Competizione.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu