BMW sagatavojis X4 (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šanhajas auto izstādē BMW atklās pilnīgi jaunu modeli, kurš pasaulē pirmā Sports Activity Coupe automobiļa X6 raksturiezīmes piedāvās jaunā segmentā.

Par Concept X4 dēvētais auto jau tuvākajā nākotnē nonāks pārdošanā un līdz tam būtiskas pārmaiņas dizainā nepiedzīvos. Faktiski vārdu Concept no konceptautomobiļa nosaukuma var izņemt.

Tāpat kā X6, arī X4 piedāvās X modeļu robustumu, paaugstināto klīrensu, iespaidīgās formas apvienojumā ar BMW kupeju sportiskumu.

Concept X4 ir 4648 milimetrus garš, 1915 milimetrus plats un 1622 milimetrus augsts. Automobiļa riteņu bāze ir 2810 milimetri jeb tieši tāda pati kā jaunākajam 3.sērijas sedanam vai X3. Salīdzinot ar X6, jaunais konceptauto ir par 227 milimetriem īsāks, par 68 milimetriem zemāks un par 70 milimetriem šaurāks.

Konceptautomobiļa ārējo dizainu raksturo BMW kupejām raksturīgās proporcijas – garš motora pārsegs un uz aizmuguri atbīdīta pasažieru telpa. Vizuālo saikni ar X6 tikmēr veido izteikti nolaidenā jumta līnija un proporcionāli lielie riteņi. To izmērs Concept X4 gadījumā ir 21 colla.

Ja neskaita garus aprakstus par «peldošām» radiatora režģa nierītēm, ko no abām pusēm ieskauj dinamiski konturēti LED lukturu bloki, virsbūves sānu līniju «vibrējošo» dizainu, nelielo sānu logu virsmas laukumu un masīvajām riteņu arkām, kuras rada iespaidu par ātrumu, automobilim pat uz vietas stāvot, vairāk informācijas par X4 pagaidām nav. Bet noteikti sekos, kad tuvosies sērijveida ražošanas procesa sākums.

Britu Autocar, atsaucoties uz saviem avotiem, tikmēr vēsta, ka X4 dzinēju palete lielā mērā būs tāda pati kā X3. To, visticamāk, veidos divlitrīgais turbo benzīnnieks ar 245 zirgspēkiem, 3 litru turbo motors ar 306 ZS, kā arī divi dīzeļi – 2 litru motors ar 184 ZS un 3 litru twin-turbo dzinējs ar 313 ZS. Tāpat tiekot gatavota arī ActiveHybrid versija, kam paredzēts minētā benzīna turbodzinēja un 54 zirgspēku elektromotora hibrīdagregāts.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu