Autonoms auto no Tesla trīs gadu laikā (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu uzņēmēja Elona Maska vadītā autobūves kompānija Tesla plāno trīs gadu laikā izstrādāt auto, kurš līdz pat 90 procentiem no brauciena maršruta spētu veikt automātiski bez vadītāja iejaukšanās.

Kā vēsta britu izdevums Autocar, Tesla autonomās braukšanas tehnoloģijas vēlas izstrādāt pašu spēkiem, nevis paļausies uz citu kompāniju izstrādājumiem. Tādēļ kompānijas interneta vietnē ir ievietots darbā pieņemšanas sludinājums, ka nepieciešami cilvēki, kas būtu spētu palīdzēt Tesla centienos kļūt par pionieri automatizētās autobraukšanas jomā.

Elons Masks
Elons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Bez Tesla šajā sfērā aktīvi darbojas arī lielāki autobūves uzņēmumi. Piemēram, Mercedes-Benz un Nissan plāno spēkratus ar autonomās braukšanas tehnoloģijām izlaist līdz 2020.gadam. Arī Volvo būs viens no pamata spēlētājiem šajā tirgus segmentā, taču pēc zviedru teiktā, būtisku inovāciju, kas ideju pietuvinās piepildījumam vēl nebūs vismaz 10 gadus.

Jāatzīmē, ka pirmie testi jau ir veikti un tehnoloģijas ir daudzsološas. Tās, protams, atņems daļu no braukšanas prieka, ja tiks izmantotas, taču Google Amerikā ir sekmīgi parādījis, ka automatizēts transportlīdzeklis jau ar šobrīd eksistējošām mērierīcēm un sensoriem itin labi spēj tikt galā ar pilsētvides šķēršļiem.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu