Sportisks un ekonomisks - VW Golf GTE (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Ženēvas auto šovā Volkswagen prezentēs jaunu Golf versiju, kas būs apgādāta ar iekšdedzes dzinēju, elektromotoru un bateriju paku, ko iespējams lādēt no rozetes.

Par Golf GTE nodēvētais auto ir apgādāts ar jau pazīstamu piedziņas sistēmu. To veido 1,4 litru turbo motors ar 150 zirgspēkiem un sešu pakāpju DSG pārnesumkārbā iebūvēts 75 kilovatu elektromotors, kas sistēmas kopējo veiktspēju paaugstina līdz 204 ZS un 350 Nm. Šo pašu sistēmu cits Volkswagen grupas uzņēmums, proti, Audi, iepriekš demonstrēja modelī A3 e-tron.

Ar elektromotora spēku un bateriju resursiem vien Golf GTE attīsta līdz 130 km/h maksimālo ātrumu. Ja kopā strādā abi jaudas avoti, maksimālais ātrums ir 217 km/h, bet 100 km/h robežu 1524 kg smagais auto spēj sasniegt 7,6 sekundēs.

120 kilogramus smagie akumulatori ideālos apstākļos Golf GTE nodrošina 50 km gaitas rezervi, bet kopējais ar vienu uzpildes reizi nobraucamais attālums ir 939 kilometri. Modeļa vidējais oficiālais patēriņš kombinētā ciklā ir tikai 1,5 litri uz 100 kilometriem. Ja ir iespēja regulāri pieslēgties elektrotīklam un uzlādei var atlicināt 3,5 stundas laika, teorētiski ir iespējams braukt, benzīnu netērējot vispār.

GTE no pārējiem Golf atšķiras arī vizuāli no ārpuses un salonā. Eksterjerā modeli var atšķirt pēc ziliem akcentiem radiatora režģī, atšķirīga dienas gaitas LED lampu zīmējuma, unikāliem vieglmetāla riteņu diskiem izmērā no 16 līdz 18 collām, kā arī atbilstošiem logo kā priekšā, tā aizmugurē.

Automobiļa interjers ir veidots pēc GTI līdzības, taču sēdekļa apšuvumā izmantotajā audumā sarkanā krāsa ir aizstāta ar zilu. Tāpat GTE ir cits instrumentu panelis, kurā cita starpā papildus iekļauts nobraucamā attāluma rādītājs, enerģijas plūsmas monitorēšanas iespēja, kā arī uzziņu bloks par to, cik kilometru nobraukts, nepiesārņojot vidi, jeb nulles emisiju režīmā.

Pārdošanā VW Golf GTE nonāks šā gada rudenī, un provizoriskā informācija liecina, ka tā cena Vācijas tirgū būs ap 33 tūkstošiem eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu