Ātrs un funkcionāls (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

300 zirgspēku golfam šobrīd ir paredzēta tikai hečbeka versija. Drīzumā Golf R varēs iegādāties arī praktiskajā Variant izpildījumā.

Tie, kas lielu daļu brīvā laika pavada Nirburgringas apkaimē, Nordšleifē ir pamanījuši Golf Variant universāli ar emblēmu R uz radiatora restes. Vai tas ir tikai stilistiski sportisks R-Line automobilis vai īsts R auto ar 300 zirgspēkiem, pagaidām nav precīzi zināms, taču vācu auto motor und sport lēš, ka iespējami ir abi varianti.

Volkswagen pagājušā gada Ženēvas auto šovā prezentēja Concept R-Line, tā apliecinot, ka par praktiski domājošiem, bet dinamiku alkstošiem cilvēkiem nav aizmirsts arī kompaktajā klasē. Kopš tā laika gan šajā jomā nekādas attīstības nebija. Līdz šim brīdim.

Tagad leģendārās sacīkšu trases un autoražotāju iecienītā testu poligona tuvumā ir manīts noslēpumains Golf Variant prototips. Iespējamas ir divas versijas. Tas ir R-Line modelis ar sportiskāku eksterjeru un tam pielāgotu interjeru vai arī Volkswagen R GmbH sagatavots Golf R analogs ar lielāku bagāžnieku.

Otrajā gadījumā tam zem motora pārsega ir uzstādīts 300 ZS, 370 Nm 2 litru turbo dzinējs, kura vilkme caur sešu pakāpju manuālo transmisiju tiek novadīta pastāvīgajai pilnpiedziņas sistēmai. Pēc izvēles auto varētu komplektēt ar DSG divsajūgu automātu.

Ja Nordšleifē manītais sportiskais Golf universālis tik tiešām ir Variant R, tad tā prezentācija varētu notikt jau šā gada otrajā pusē (iespējams, Parīzes auto izstādē), bet pārdošanā tas varētu nonākt šā gada nogalē vai 2015.gada sākumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu