BMW vienlaicīgi parāda 7. un 9. sērijas sedanu (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Bavārijas autoražotājs Šanhajas automobiļu izstādē turīgo auto entuziastu uzmanībai atklājis četru durvju konceptauto Vision Future Luxury (Vīzija par luksusu nākotnē), kas piedāvā ieskatu gaidāmā 9. sērijas modeļa eksterjera niansēs un nākamās paaudzes 7.sērijas BMW interjerā.

Jaunais konceptauto demonstrē, ka anonīmais BMW pārstāvis, kas pēc potenciālā S klases kupejas konkurenta – lielās kupejas BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – atklāšanas stāstīja par to, ka nākotne nesastāv tikai no elektromobiļiem un BMW vēlas to akcentēt ar grezniem klasiskās koncepcijas auto, nav mānījies. Vision Luxury Coupe ir konstruēts uz viegli modificējamās nākamās paaudzes 7. sērijas BMW tehnoloģiskās platformas, ko koncerns izmantos ar nākamās paaudzes Rolls-Royce Phantom ražošanā.

Phantom nav pieminēts nejauši, jo tāpat kā greznais britu limuzīns ar zvaigžņotajiem griestiem aizmugurē un durvīs iemontēto lietussargu, arī BMW jaunākais konceptauto ir ticis pie pretējā virzienā veramām durvīm.

Šāda koncepcija ne tikai piešķir automobilim ekskluzivitāti, bet ir arī praktiska. Jo tādējādi ir bijis iespējams atteikties no vidējās statnes, kas salonu padara plašāku, gaisīgāku un vienlaikus atvieglo arī iekāpšanu aizmugurējās sēdvietās. Konstrukcijas stingrību nodrošina īpaši oglekļa šķiedras elementi – stiprinājumi augšējā daļā un priekšējie sēdekļi, kas caur slieksni ir savienoti ar viduskonsoli.

Šeit ērta dīvāna vietā ir divi atsevišķi un ļoti ērti sēdekļi. Aizmugurē sēdošo rīcībā ir divi ekrāni, izbīdāmi galdiņi un planšete, uz kuras skārienekrāna iespējams iegūt faktiski jebkādu potenciāli interesantu informāciju par braucienu, kā arī piekļūt izklaides saturam, piemēram, uzzināt, cik ātri auto pārvietojas un straumēt jaunāko kino.

Vadītāja zonā jaunums ir projekciju ekrāns, kas darbojas pēc paplašinātās realitātes principa. Tas nozīmē, ka svarīgākā un atbilstošākā informācija vadītāja skata telpā tiek projicēta tieši uz ceļa, ēku sienām vai norādes zīmēm.

Pēc jaunā konceptauto redzams, ka BMW dizaineri un inženieri ir īpaši aizrāvušies ar ekrāniem. Vision Future Luxury priekšējā panelī tādu ir veseli trīs. Tieši aiz stūres iebūvētais ekrāns pilda klasiskā instrumentu paneļa funkciju. Tas ir programmējams un pēc vadītāja vēlmes rāda tahometru, spidometru un citas «bultiņas». Pa labi no instrumentu paneļa atrodas pret vadītāju pavērsts ekrāns ar informatīvi izklaidējoša rakstura informāciju. Bet trešais ekrāns atrodas priekšējā pasažiera acu priekšā un tā saturu laika kavēšanas nolūkā līdzbraucējs var mainīt pats, izmantojot iDrive sistēmas vadības centrāli.

Tehnikas ziņā bavārieši par pieminēšanas vērtu uzskatījuši vēl priekšējos lāzerlukturus un īpaši efektīvus un viegli manipulējamos OLED gaismekļus aizmugurē, taču par to, kas atrodas zem garā motora pārsega, BMW nemin ne pušplēsta vārda.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu