Nissan izstrādā auto, kurš nesmērējas (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Viens savu transporta līdzekli pucē un kopj katru dienu, cits – tikai tad, kad jau vairs nav iespējams noteikt virsbūves krāsu vai logi ir tik ļoti notašķīti, ka piedalīšanās satiksmē sāk kļūt bīstama gan pašam, gan apkārtējiem. Bet jebkurā gadījumā automobiļa mazgāšana ar zināmu regularitāti ietilpst ikviena auto īpašnieka pienākumos.

Virsbūves mazgāšana ir laikietilpīga, mazliet ķēpīga un, ja regulāri izmanto mazgāšanas stacijas, arī diezgan dārga. Tādēļ Nissan inženieri ir izstrādājuši un šobrīd testē tādu virsbūves krāsu, pie kuras neturas nedz ūdens, nedz dubļi un nepieciešamība pēc mazgāšanas atkrīt.

Foto: Nissan

Nissan Eiropas Tehniskajā centrā izstrādātajai krāsai piemīt ārkārtīgi spēcīgas oleofibiskas un hidrofobiskas īpašības. Tas nozīmē, ka pārklājums atgrūž kā ūdeni, tā arī eļļainas vielas.

Par Ultra-Ever Dry nodēvētā pārklājuma tehnoloģija šobrīd tiek testēta ikdienas apstākļos un, pēc Nissan teiktā, pirmie rezultāti ir visai daudzsološi.

Tas gan nenozīmē, ka speciālais pārklājums jau drīzumā kļūs par standartu Nissan zīmola automobiļu ražošanā. To kompānija varētu piedāvāt kā atsevišķu opciju automašīnas iegādes procesā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu