McLaren pilda nišas savā modeļu klāstā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren Automotive

Ar modeli MP4-12C McLaren veiksmīgi atgriezās sērijveida supermašīnu tirgū, kur ilgus gadus bija pārstāvēts ar planētas ātrāko ielas auto – McLaren F1.

MP4-12C, kas McLaren modeļu klāstā ir tiešs 1998.gadā no ražošanas noņemtā F1 pēctecis, ir samērā civilizēts, taču tehnoloģiski ļoti progresīvs un, protams, arī ātrs modelis. Tā izstrādi McLaren Automotive sāka vien pirms pieciem gadiem (2009.gadā) un, liekot talkā tā laika McLaren F1 komandas pilotu (Džensona Batona un Lūisa Hamiltona) atsauksmes un inženieru zināšanas, no prototipa par sērijveida spēkratu MP4-12C kļuva jau 2011.gadā.

Vokingā, Lielbritānijā bāzētās kompānijas vadība ātri vien sagaršoja potenciālu, un kopš tā laika MP4-12C kupejai ir piebiedrojies identisks rodsters, kā arī hipermašīna P1 – hibrīdauto ar klasisko piedziņu un 916 zirgspēkiem. Tā kā robs modeļu klāstā pēc P1 iznākšanas sanāca visai liels, to McLaren aizpildīja ar 650S kupejas un rodstera variantos, kas veidoti pēc P1 dizaina parauga un ar nedaudz modificētu bāzes modeļa tehniku.

Bet arī tas vēl nav viss, jo pēc auto motor und sport informācijas briti ir iecerējuši izlaist tikai lietošanai sacīkšu trasē domātu, ekstrēmu P1, «iesācējiem» piemērotu McLaren bāzes modeli P13, kā arī aizpildīt nišu starp 650S un P1. Informāciju par šo vārdā vēl nenosaukto (precīzāk gan būtu teikt - ar burtu kombināciju apzīmēto) atklājusi kāda augsti stāvoša McLaren amatpersona. Jaunais modelis būšot gatavs 2016.gadā un tiks apgādāts ar pārējos modeļos sastopamo 3,8 litru V8 twin-turbo dzinēju. Tā jauda šajā gadījumā varētu sasniegt 750 ZS.

McLaren P1
McLaren P1 Foto: McLaren Automotive
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu