Seat Ibiza bez jumta (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Nākamnedēļ Austrijā pie Vertera ezera norisināsies ikgadējais Volkswagen koncerna zīmolu fanu saiets.

Tas pulcē tūkstošiem auto fanu, kas šeit sarodas no malu malām parādīt savus motorizētos lolojumus. Pārsvarā tie ir Volkswagen un Audi markas automobiļi, taču netrūkst arī Škoda un Seat zīmolu spēkratu. Tieši viņiem vairāk nekā citiem vērienīgā pasākuma apmeklētājiem interesēs šova auto, ko pie Vertera ezera ir iecerējis nogādāt Volkswagen koncerna spāņu zīmols Seat.

Seat saietu izmantos, lai atzīmētu mazās klases modeļa Ibiza 30. gadskārtu, un demonstrēs ārkārtīgi ekstravagantu jaunākās paaudzes Ibiza prototipu bez jumta - Ibiza Cupster.

Lietainā laikā šo auto lietot nevarētu, jo salona pārsegs tā konstrukcijā vispār nav paredzēts, savukārt aizsardzību pret vēju un kukaiņiem nodrošina šaura vējstikla loksne, kas apliecas virsbūves stūriem un virzienā uz leju vizuāli savienojas ar aizmugurējiem spārniem, kā arī par 8 centimetriem pazemināta braucēju sēdpozīcija.

Līdz viduslīnijai un arī piedziņas ziņā Cupster neatšķiras no Ibiza Cupra. Tas nozīmē, ka zem mazā rodstera motora pārsega ir Volkswagen koncerna 1,4 litru TSI turbo dzinējs ar 180 zirgspēkiem, ko DSG divu sajūgu automāts pievada priekšējās ass riteņiem.

Kāpēc šovam izvēlēts tieši šādas koncepcijas prototips, paliek noslēpums, bet kas zina - varbūt Seat dizaineri ir sākuši domāt par sērijveida kabrioletu nākamajai vai aiznākamajai vasarai.

Jau ziņojām, ka VW fanu salidojumam pie Vertera ezera pārsteigumu 525 zirgspēku S3 sedana formā ir sagatavojuši arī Audi speciālisti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu