Volkswagen ieskicē jaunā Passat tehniku (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Jaunais, astotās paaudzes Volkswagen Passat tiks atklāts šā gada jūlijā, bet modeļa oficiālā pirmizrāde notiks oktobrī Parīzes auto šovā.

Passat uz autobūves skatuves atrodas jau 41 gadu un dažādās modifikācijās ir pārdots vairāk nekā 23 miljonos eksemplāru. Lai veiksmes stāsts pēc kārtējās paaudžu maiņas nepārtrūktu un konkurence Volkswagen vidējās klases modeli neapēstu, astotās paaudzes Passat veidošanā ir izmantota virkne jaunāko tehnoloģiju un gatavais sērijveida auto piedāvās vairākas līdz šim nebijušas iespējas.

Jaunā Passat konstrukcijā dažādos procesos apstrādāts tērauds tiek kombinēts ar alumīniju, līdz ar ko auto ir par līdz pat 85 kilogramiem vieglāks nekā analogs priekšgājējs. Auto ir kļuvis arīdzan nedaudz mazāks par šobrīd nopērkamo Passat, taču salons ir pārdomātāks un sniedz vairāk brīvas vietas kājām, kā arī virs braucēju galvām. Arī bagāžnieks ir lielāks, bet precīzus skaitļus Volkswagen pagaidām nenosauc.

Viens no motoru paletes karstākajiem jaunumiem ir augstas veiktspējas 2 litru biturbo dīzeļdzinējs ar 240 zirgspēkiem un 500 Nm, kas tiek sasniegti jau pie 1750 apgr./min. Šo spēka agregātu Volkswagen piedāvās tikai komplektā ar jaunu septiņu pakāpju DSG automātisko pārnesumkārbu un 4MOTION pilnpiedziņas sistēmu. Cita

jauna opcija Passat klāstā būs plug-in hibrīdmodelis,

kas pēc uzlādes līdz 50 km spēs nobraukt elektriski. Ar pilnu degvielas tvertni šā modeļa gaitas rezerve būs ap 1000 kilometriem.

Vēl viens tehnoloģisks jaunums ir pēc vadītāja vēlmēm konfigurējams 12,3 collu ekrāns klasiskā instrumentu paneļa vietā, head-up projekcijas displejs aiz stūres, moduļu veida informatīvi izklaidējošā sistēma, uzlabota 360 grādu apkārtskata funkcija un jauns parkošanās asistents, kas tagad pratīs perpendikulārā stāvvietā iebraukt ar degungalu pa priekšu. Volkswagen norāda, ka tas būs jo īpaši parocīgi iepirkšanās centru stāvvietās, kur nepieciešama ērta piekļuve bagāžniekam.

Bez šīm sistēmām Passat iegūs arī jaunākos drošības asistentus, kas uzrauga auto tiešā tuvumā notiekošo un vajadzības gadījumā brīdina vadītāju vai pat patstāvīgi aptur spēkratu, lai izvairītos no sadursmes.

Nobeigumā Volkswagen atzīmē, ka visi Passat jau standartā iegūs LED aizmugurējos lukturus, savukārt adaptīvās priekšējās LED gaismas būs pieejamas par papildu samaksu standarta halogēno lukturu vietā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu