Virtuālais Golf GTI rodsters kļuvis reāls (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vertera ezera apkaimē Raifnicā, Austrijā arī šogad ir sabraukuši vairāk nekā 100 tūkstoši Volkswagen koncerna spēkratu fanu. Un kā ik gadu, par GTI saietu nodēvētajam pasākumam Volkswagen grupas uzņēmumu inženieri un dizaineri sagatavo īpašus konceptauto.

Jau esam vēstījuši par Seat Ibiza, kam nav jumta, un Volkswagen Amarok, ko kompānijas komercauto nodaļas dizaineri ar palīdzību no malas ir pārbūvējuši par mobilu dīdžeja pulti ar 5000 vatu skaņu sistēmu. Bet neklusē arī pati mātes kompānija, aptuveni 150 000 GTI saietā klātesošo fanu iepriecināšanai uzbūvējot funkcionālu, taču ļoti neparastu Golf GTI rodsteru.

Pirms kļuva par taustāmu auto, koši sarkanais GTI rodsters bija tikai virtuāls Sony Playstation 3 spēles Gran Turismo 6 prototips. Bet fanu simpātiju nostiprināšanas un gan jau arī savu iespēju demonstrēšanas nolūkā Volkswagen šo iepriekš datoru un televizoru ekrānos redzēto bolīdu nolēma pārvērst braucošā automobilī. Par sērijveida modeli GTI Roadster diez vai kļūs, taču nav šaubu, ka kāds interesents tā iegādei plašajā pasaulē atrastos.

Kaut vai tāpēc, ka zemei pieplakušo (augstums ir vien 1090 mm) auto uz priekšu dzen 3 litru V6 biturbo agregāts ar 503 ZS. TSI dzinēja iespaidīgais spēks caur 7 pakāpju DSG divsajūgu automātu tiek novadīts pastāvīgās pilnpiedziņas sistēmai 4MOTION un 20 collu riteņiem.

Tāda veiktspēja un agregātu kopums nozīmē iespaidīgus dinamikas rādītājus un, kaut arī 1420 kg smago konceptauto rotā uzraksti Golf, tas 100 km/h sasniedz 3,6 sekundēs. Par to, cik ātrs ir šis rodsters, Volkswagen preses paziņojumā nerunā, un patiesībā tas arī nav nepieciešams, jo, nonākot uz ielas, vismaz 250 km/h ir garantēti. Viss, kas seko pēc tam, jau ir detaļas un saistītas ar elektronisko ierobežotāju pārprogrammēšanu vai atslēgšanu pavisam.

Starp citu, pie Vertera ezera atgādāts arī Golf R 400. Šo 400 zirgspēkus spēcīgo hečbeku Volkswagen prezentēja aprīlī Pekinas auto izstādē, un kopš tā laika kompānijas vadība jau ir paspējusi pieņemt lēmumu par tā laišanu sērijveida ražošanā. Šā spēkrata svarīgākie raksturlielumi ir jau minētie 400 ZS, kā arī 450 Nm, 3,9 sekundes līdz simtam un 280 km/h maksimālais ātrums.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu