Smart modifikāciju kļūs vairāk (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daimler AG

Jau tuvākajā nākotnē Smart modifikāciju skaits kļūs liekāks. ForTwo versiju kopumā būs piecas, savukārt ForFour kārotāji varēs izvēlēties starp diviem modeļiem. To austrāliešu izdevumam Motoring atklājuši Smart galvenais dizainers Kajs Zībers un mārketinga vadītājs Maikls Šallers.

Pirmkārt, divvietīgais ForTwo būs pieejams versijā ar vaļēju salonu, ar elektropiedziņu un «karstajā» izpildījumā, ko šobrīd gatavo Botropā bāzētais tūninga uzņēmums Brabus. Otrkārt - ForFour gadījumā esot paredzēts sagatavot arī kabrioleta variantu ar atbīdāmu jumta centrālo daļu, kas izgatavota no auduma. Līdzīgu sistēmu piedāvā, piemēram, Fiat 500C.

Paralēli šīm jaunās paaudzes Smart modifikācijām Ķīnas un ASV tirgos, kas ir lielākie Smart realizācijas reģioni pēc Vācijas un Itālijas, esot paredzēts piedāvāt arī ForFour ar pagarinātu virsbūvi. Kā iespējamais šāda spēkrata nosaukums minēts ForMore, jo kompānija to jau ir reģistrējusi kā preču zīmi.

Vēl viena Smart versija, par kuras izlaišanu īstas skaidrības nav pat pašā kompānijā, ir apvidnieks. Smart vadošie darbinieki gan atzīmē, ka lemšana par šāda tipa automobiļa izlaišanu notiks tikai tad, ja aprēķinos par provizoriskajiem pārdošanas apjomiem un ienesīgumu būs redzami skaitļi ar pluszīmi.

TVNET jau ziņoja, ka jaunās paaudzes Smart, kas debitēja pagājušajā nedēļā, ir konstruēti uz jaunas šasijas, ko Daimler koncerns izstrādājis kopā ar speciālistiem no Renault un kas jau tiek izmantota jaunās paaudzes Twingo ražošanā. Kā Smart, tā arī Renault mazauto agregātu izvietojuma koncepcija attiecīgi ir identiska - motors atrodas aizmugurē un piedzen aizmugurējos riteņus. Smart gadījumā aizmugurējai asij var piejūgt trīs dažādus dzinējus, kas attīsta no 60 līdz 90 zirgspēkiem. Laika gaitā dzinēju klāsts kļūs plašāks.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu