Bentley būvēs planētas ātrāko SUV (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Topošais Bentley SUV automobilis būs ātrākais spēkrats savā klasē. To izdevumam Car & Driver pastāstījis britu zīmola mārketinga direktors Kevins Rouzs.

Jaunajam auto paredzētas vairākas motorizācijas opcijas. Bāzes versijā tas tiks komplektēts ar V8 benzīna dzinēju, tālāk sekos hibrīdmodelis, bet pašu karstāko SUV versiju plānots apgādāt ar W12 twin-turbo motoru. Tā spēšot sasniegt 200 jūdzes jeb 320 kilometrus stundā un attiecīgi arī kļūs par ātrāko Bentley apvidnieka versiju, kurai vismaz sākotnēji nebūs ātruma ziņā līdzvērtīga sērijveida spēkrata.

Maksimāla veiktspēja gan nav vienīgais, par ko domā Bentley vadība un inženieri. Proti, patlaban tiekot domāts, vai motoru klāstā iekļaut arī dīzeļdzinēju. Ja lēmums būs pozitīvs, tad izvēlēties būs no kā, jo Volkswagen grupas ietvaros spēcīgu dīzeļagregātu netrūkst. Kā viens no potenciālajiem kandidātiem tiek minēts modernizēts Audi zīmola 4,2 litru V8 dīzelis, raksta Motor.ru.

Lai vai kā, kompānijā valda pārliecība, ka vispopulārākais pircēju vidū būs nevis jaudīgākais apvidnieks vai dīzelis, bet gan hibrīds. Tirgus izpēte rāda, ka apmēram 30 procenti potenciālo klientu mērķauditorijā ir tieši par šādu auto, kurš pēc uzlādēšanas no rozetes ar elektropiedziņu vien varēs nobraukt 50 kilometrus. Ar šo īpašību Bentley SUV saimniekam būs piekļuve tām zonām Āzijas un Eiropas pilsētās, kur nedrīkst pārvietoties ar ieslēgtu iekšdedzes dzinēju.

Atgādinām, ka Bentley apvidnieks eksperimentālajā EXP 9 F konceptversijā debitēja jau 2012.gadā. 2013.gadā kompānijas vadība deva zaļo gaismu SUV modeļa ražošanai, taču ar nosacījumu, ka pilnībā tiek pārstrādāts tā dizains. Bet pavisam nesen atklātībā nonāca pirmie tīzeri jeb agrīnie sērijveida modeļa attēli, pēc kuriem pagaidām var nojaust vienīgi priekšējās daļas noformējuma kontūras.

Kā zināms, kāju SUV teritorijā plāno spert arī Lamborghini. Abu kompāniju apvidniekus paredzēts montēt vienā rūpnīcā - Volkswagen piederošajā ražotnē Bratislavā, Slovākijā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu