Zagļi šogad nodarījuši pamatīgu skādi Latvijas autoceļiem (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pirmajā pusgadā zagļi nodarījuši zaudējumus valsts autoceļu aprīkojumam par 42 886 eiro, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

2014.gada pirmajā pusgadā ir bojātas vai nozagtas 85 ceļa zīmes, 71 ceļa zīmju stabs un 23 signālstabiņi, bojāti 295 metri aizsargbarjeru, salauzti vai nozagti divi autobusu pieturvietu soliņi, bojāti četri autobusu pieturvietu paviljoni, bojāta viena videokamera un viens luksofors.

LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange skaidro, ka autoceļu aprīkojuma zādzības nodara ne tikai materiālos zaudējumus, bet tās apdraud arī autovadītāju drošību. Nozagtās ceļa zīmes dēļ, kamēr nav uzlikta jauna, autovadītājiem nav pieejama tā ceļu satiksmes drošības informācija, par kuru vēstīja zīme, norāda Lange. Tas pats attiecoties uz drošības barjerām, kuras tiek izvietotas posmos, kur nepieciešams gādāt par autobraucēju drošību.

Kā skaidro uzņēmumā, aprīkojums tiek bojāts arī satiksmes negadījumos. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām šā gada pirmajā pusgadā saņemtas kompensācijas 9726 eiro apmērā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu