Toyota atsāks ražot 30 gadus senu Land Cruiser (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Šogad aprit 30 gadi, kopš Toyota sāka ražot apvidnieku Land Cruiser 70. Atzīmējot apaļo jubileju, Toyota ir nolēmuši uz gadu atjaunot šā modeļa ražošanu un pārdošanu. Tiesa gan, tikai Japānas tirgū.

Septiņdesmitās sērijas Land Cruiser dažādās modifikācijās Japānas tirgū tika izlaists no 1984. līdz pat 2004. gadam. Un, tā kā pieprasījums pēc šā modeļa saglabājas arī mūsdienās, Toyota ir nolēmuši Land Cruiser 70 atdzīvināt. Pagaidām uz gadu, raksta vācu auto motor und sport.

Foto: Toyota

Japāņu autobūves gigants lēš, ka mēnesī no klasiskā modeļa kārotājiem varētu ienākties ap 200 pasūtījumu. Land Cruiser 70 tiks piedāvāts gan tradicionālajā piecu durvju apvidnieka formā, gan arī kā pikaps ar dubultkabīni un kravas kasti ar 600 kilogramu celtspēju.

Land Cruiser 70 variācijas paredzēts komplektēt ar četru litru V6 benzīna dzinēju (231 ZS, 360 Nm), piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un pieslēdzamu pilnpiedziņas sistēmu ar bloķējamiem diferenciāļiem.

Ārējais dizains būs maksimāli pietuvināts oriģinālajam izskatam, tiesa, radiatora režģis būs citādāks, savukārt lukturi un virzienrādītāji tiks pielāgoti mūsdienu prasībām. Arī drošības līmenis būs augstāks, jo «septiņdesmitais» tiks apgādāts ar ABS sistēmu un drošības gaisa spilveniem.

Pārrēķinot eiro valūtā, modernais astoņdesmito Toyota Land Cruiser nemaksās vairāk par 30 tūkstošiem eiro - pikapa cena būs, sākot no 25 500 eiro, savukārt par slēgto versiju Toyota prasīs 26 200 eiro.

Foto: Toyota
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu