Piektās paaudzes Corsa gatava debijai Parīzē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Opel Corsa. Četru paaudžu laikā 32 gadu periodā Eiropā pārdoti gandrīz 12 miljoni automobiļu, ieskaitot 2,8 miljonus pašreizējā Corsa D modeļa. Opel vislabāk pārdotā auto jaunā paaudze piedzīvos pasaules pirmizrādi Mondial de l’Automobile 2014 Parīzē no 4. līdz 19. oktobrim. Piektās paaudzes Corsa pirmie eksemplāri tiks noripināti no ražošanas līnijām rūpnīcās Saragosā un Eizenahā vēl šogad.

Būdams tikai 4,02 m garš, jaunais Corsa piedāvā īpašības, ko pircēji sagaida no lielākām un daudz dārgākām automašīnām, – braukšanas prieku, precizitāti un komfortu ar premium pieskārienu. Modes galvaspilsētā nedomā tikai par izskatu vien, Parīzē svarīga arī iekšiene. Īpaša uzmanība zem Corsa E motora pārsega tiek pievērsta Opel nesen izstrādātajam trīs cilindru 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbo dzinējam, kas ir daļa no zīmola dzinēju ofensīvas.

Šī modernā spēkstacija ir vienīgais 1,0 litru trīs cilindru sērijveidā ražotais dzinējs ar balansētājvārpstu, kas ļauj ieviest jaunu klases etalonu ievērojami zemās trokšņu, vibrācijas un skaņu spalguma (NVH) raksturlielumos, kā arī braukšanas komfortā. Kompaktais alumīnija 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbo dzinējs, kas jau izpilda Eiro 6 emisiju standartus, ir pieejams divās jaudas konfigurācijās – ar 90 un 115 ZS. Abi motori sniedz lielisku reakciju un augstu griezes momentu pie zemiem apgriezieniem - 170 Nm no tikai 1800 apgr./min. Tas ir skaidri redzams paātrinājuma laikā no 80 līdz 120 km/h, kas ir ļoti svarīgs ātruma diapazons apdzīšanas laikā. Šajā brīdī kompaktā spēkstacija atspēko savu izmēru, nodrošinot lielu jaudu pie zemiem apgriezieniem minūtē. 115 ZS versija veic šo pāreju vien 11,3 sekundēs. 1,0 ECOTEC tiek apgādāts ar Start/Stop sistēmu un pēc oficiālajiem datiem ir ļoti ekonomisks; 90 ZS trīs durvju versijas benzīna patēriņš kombinētajā ciklā ir vien 4,3 l/100 km.

Jaunās Corsa benzīna dzinēju sastāvs ir papildināts ar 100 ZS 1,4 litru turbo dzinēju ar 200 Nm maksimālo griezes momentu, kā arī tālāk attīstītiem, Eiro 6 atbilstošiem 1,2 un 1,4 litru atmosfēriskajiem motoriem, kas attīsta 70 ZS un 90 ZS. Pilnveidoti un tagad arī Eiro 6 standartiem atbilst 1,3 CDTI dzinēji ar 75 un 95 ZS. Abu versiju standartaprīkojumā iekļauta degvielu ekonomējošā Start/Stop sistēma. Pati taupīgākā Corsa dīzeļversija ar 95 ZS motoru, piecu ātrumu manuālo transmisiju un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu trīs durvju versijā vidēji tērē tikai 3,2 litrus dīzeļdegvielas. CO2 izmešu apjoms šim modelim tikmēr ir 85 g/km.

Braukšanu patīkamāku padara ne tikai jauni motori, bet arī optimizētas transmisijas. Abas 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbo dzinēja versijas nāk komplektā ar jauno sešu pakāpju manuālo ātrumkārbu, kam raksturīga komfortabla un gluda pārslēgšanās. Kopā ar jauno Corsa modeli Opel piedāvā arī jaunākās paaudzes sešu pakāpju automātisko transmisiju, kā arī pilnīgi jaunu Easytronic 3.0 automatizēto manuālo transmisiju, kas kombinē automātiskās transmisijas komfortu un manuālās transmisijas efektivitāti. Jaunā Easytronic 3.0 jau ir pieejama, un 90 zirgspēkus spēcīgajā Corsa 1.4 ecoFlex tā degvielas patēriņu notur 4,7 l/100 km līmenī, bet CO2 izmeši ir tikai 110 g/km.

Labākā savienojamība kopā ar drošību: IntelliLink un autovadītāja atbalsta sistēmas

Corsa salona tīrais dizains ir veikli saorganizēts ap autovadītāja kontroles centru un rīku paneļa horizontālajām līnijām. IntelliLink informācijas un izklaides sistēmas 7 collu krāsu skārienjutīgais ekrāns ir novietots centrālā paneļa vidū. Informācijas un izklaides sistēma piedāvā vislabākās savienojamības iespējas, ir saderīga ar Apple un Android ierīcīcēm un var tikt vadīta ar balss komandu palīdzību. Ir iespējams izmantot arī Bluetooth un Siri Eyes Free. IntelliLink ietver arī vairākas aplikācijas, piemēram, BringGo navigāciju un Stitcher un TuneIn interneta radio.

Piektās paaudzes Corsa iepazīstina ar vadītāja palīgsistēmām, no kurām daudzas ir nepārspētas šajā transportlīdzekļu klasē. Piemēram, Corsa var pasūtīt ar biksenona lukturiem un LED dienasgaitas gaismām, kā arī stūra apgaismojumu. Braukšanas komforts ir pilnveidots ar uzlaboto parkošanās asistentu. Aklās zonas brīdinājuma sistēma darbojas trīs metru rādiusā pa kreisi un pa labi no transportlīdzekļa, tā uztver dažādus objektus un citus transportlīdzekļus vadītāja «aklajā zonā». Kad cits transportlīdzeklis nonāk sistēmas darbības zonā, attiecīgajā sānu spogulī sāk mirgot brīdinošs LED gaismas signāls.

Foto: Opel

Palīgmehānisms braukšanas sākšanai kalnā ir iekļauts standartaprīkojumā un saglabā bremžu funkciju aptuveni vēl divas sekundes pēc tam, kad vadītājs ir noņēmis kāju no bremžu pedāļa. Tas pasargā Corsa modeļus no ripošanas atpakaļ. Automašīnā var tikt integrētas tādas progresīvās tehnoloģijas kā atpakaļskata kamera, savukārt uzlabotu drošību iespējams panākt, pateicoties tādām jaunajām sistēmām kā otrās paaudzes Opel Eye priekšējā kamera ar ceļazīmju atpazīšanas palīdzības sistēmu, brīdinājuma sistēmu par novirzīšanos no braukšanas joslas, tālo gaismu palīgsistēmu, distances ievērošanas rādījumu un priekšējās sadursmes brīdinājumu.

Lai nodrošinātu maksimālu drošību, priekšējās sadursmes brīdinājums izmanto skaņas signālus un sarkanu brīdinājumu, kas tiek projicēts vējstiklā, kolīdz distance līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim sasniedz minimālo robežu. Standarta riepu spiediena kontroles sistēma brīdina vadītāju par pārmērīgu spiediena zudumu kādā no riepām. Jauna stūrēšanas ģeometrija un kalibrēšana nodrošina daudz precīzāku reakciju uzlabotam braukšanas priekam un komfortam. Jaunā standartiezīme, kas ļauj samazināt stūres pagriešanai nepieciešamo piepūli, ir pilsētas režīms, ko iespējams vienkārši aktivizēt, nospiežot pogu. Lai radītu omulīgu siltumu auto iekšienē un labu redzamību aukstās dienās, stūre, priekšējie sēdekļi un ThermaTec vējstikls var tikt apsildīti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu