Parīzē tiks atklāts sportiskākais supermini Opel

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Jaunā ADAM saimes sporta zvaigzne ir ADAM S. Tas gozējas ADAM krāšņās saimes priekšgalā un no 4. – 19. oktobrim Mondial de l’Automobile 2014 izstādē Parīzē parādīs, ko spēj piedāvāt.

ADAM S testa versija tika prezentēta Ženēvas auto izstādē pagājušajā pavasarī un tika pieņemts lēmums to ražot sērijveidā. ADAM S būs iespējams pasūtīt novembrī, bet ražošana sāksies 2015. gadā. Jaunāko ADAM raksturo izteiksmīgs dizains, ņiprs dzinējs un neskaitāmas individualizācijas iespējas. Vadītāji, kuriem tuva sportiska braukšana, zem tā motora pārsega atradīs 150 ZS, 1,4 litru ECOTEC turbo motoru. Papildinājumā īpaši pielāgota šasija un OPC bremžu sistēma nodrošinās, ka šī mini raķete uz ceļa droši turas pat lielā ātrumā.

Mini raķete ar turbo dzinēju

Jaunais 1,4 litru ECOTEC turbodzinējs attīsta 150 ZS un ar 220 Nm maksimālo griezes momentu. Šis motors nodrošina par 50% vairāk ZS un 70% lielāku griezes momentu nekā atmosfēriskais 1,4 litru motors. Šis motors pārliecina ar izcilu reakciju un plašu maksimālā griezes momenta apgabalu, kas ir piemērots enerģiskam braukšanas stilam, padarot līkumotus ceļus par ideālo vidi šai mazajai sporta zvaigznei. Motors tiek kombinēts ar sešu pakāpju manuālo transmisiju. ADAM S sprintu no 0 līdz 100 km/h veic vien 8,5 sekundēs un maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 200 km/h.

ADAM S standartaprīkojumā iekļauta Start/Stop sistēma un dzinējs jau atbilst Euro 6 emisiju standartiem. Mazā auto vidējais kombinētais patēriņs ir 6,4 litri benzīna uz 100 km.

Sportiskās braukšanas īpašības nodrošina arī pielāgota augstas veiktspējas balstiekārta, kas tika attīstīta īpaši ADAM S modelim, kā arī tieša un precīza stūres iekārta. Tāpat auto ir apgādāts ar spēcīgām OPC bremzēm un pieklājīga izmēra riteņiem - 225/35 R18.

Sportisks no pirmā acu uzmetiena: valdzina ar «Red n Roll» dizainu

Par automobiļa sportisko raksturu liecina arī vizuālais noformējums. Priekšējais spoilers, sānu sliekšņu uzlikas un tikpat izteiksmīgs aizmugurējais bampers ar labi redzamu izpūtēja uzgali iezīmē muskuļotā sportista korpusu. Kopumā desmit virsbūves krāsu iespējas un četras jumta kombinācijas ir pieejamas ar «Red n Roll» dizainu, kas ekskluzīvi rezervēts ADAM S pircējiem. Spoilers virs aizmugurējā stikla uzlabo aerodinamiku, un šo izskatu pabeidz īpašais ADAM S logo uz aizmugurējiem jumta balstiem. Tie, kas vēlas vēl atšķirīgāku auto, jumta un virsbūves noformēšanai var izmantot virkni citu S modelim rezervētu dekorāciju.

ADAM S salona aprīkošanā var izvēlēties četrus dažādus priekšējo sēdekļu variantus. Trīs no tiem ir pieejami tikai ADAM S, piemēram, Recaro Performance sēdekļi ar Morrocana ādas/auduma vai Nappa ādas apdari. Tāpat kā eksterjera noformējumā arī salonā pieejamas dažādas krāsu kombinācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu