Peugeot Quartz parāda pilsētas krosovera nākotni (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Konceptautomobilis Quartz, kas tiks parādīts Parīzes automobiļu izstādē, ļauj nojaust, kādā virzienā dodas Peugeot, attīstot savus pilsētas krosoverus.

Peugeot Quartz raksturo sportiski spēcīgs un dinamisks izskats, savukārt automobiļa salons ir funkcionāls un bagātīgi aprīkots ar vadītāju atbalstošām jaunākajām tehnoloģijām.

Pilsētas krosoverā ir sēdvietas četriem pasažieriem, katram pasažierim ir savs atsevišķi stāvošs sēdeklis. Braukšanas komfortu palielina arī garā riteņu bāze, automobiļa 2,06 metru platums un 4,5 metru garums.

Quartz dinamisko ārējo izskatu pasvītro LED priekšējie un aizmugures lukturi, gaismu atstarojošā dzinēja vēdināšanas atveres sānos un platie 23 collu riteņi.

Konceptautomobiļa interjera dizains piedāvā jaunus materiālus, piemēram, bazaltu, digitāli adītu tekstilu un chine ādu. Quartz ir pirmais auto pasaulē, kas automobiļa interjerā izmanto digitāli adītu audumu. Grīdas un durvju paneļus sedz melna, savukārt sēdekļus - brūna āda. Sacīkšu automobiļu iedvesmotā kantainā stūre ļauj braucējam mainīt gan braukšanas režīmu, gan pārnesumu, izmantojot uz stūres esošos taustiņus.

Peugeot Sport izstrādāto Quartz uz priekšu dzen 1,6 litru turbo motors ar 270 ZS un 330 Nm, ko priekšējiem riteņiem novada sešu pakāpju automāts, un divi 85 kW elektromotori. Viens no tiem piedzen priekšējos, bet otrs - aizmugurējos riteņus. Enerģiju elektromotori gūst no 400V akumulatora.

Quartz vadītājs var izvēlēties starp trim braukšanas režīmiem. Ar nosacījumu, ka baterija ir uzlādēta (to iespējams veikt arī no rozetes), ir iespējams ieslēgt ZEV režīmu un tā elektriski var veikt līdz pat 50 km lielu attālumu. Otra opcija ir Road režīms, kurā paralēli strādā iekšdedzes dzinējs un priekšējais elektromotors, bet pilnu jaudu var iegūt Race režīmā, kad viens otru papildina visi trīs spēka agregāti.

Jau ziņots, ka Parīzes auto izstāde norisināsies no 2.līdz 19.oktobrim, tiesa, ierindas interesentam šovs būs pieejams no 4.datuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu