Holandiešu Vencer Sarthe gatavs startam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vencer.nl

Pirms apmēram gada holandiešu uzņēmums Vencer prezentēja superauto Sarthe prototipu. Kopš tā laika automobilim ir veiktas vairāk nekā 100 izmaiņas kā eksterjerā, tā arī interjerā, kā arī uzstādīts jauns V8 dzinējs, un nu tas ir gatavs sērijveida ražošanai.

No pērn Monako prezentētā prototipa sērijveida modelis atšķiras ar jauniem aizmugurējiem jumta balstiem, motora pārsegu un priekšējā bampera sekciju. Tas ir ieguvis arī jaunu, izbīdāmu antispārnu aizmugurē, kā arī lielāka izmēra gaisa ieplūdes atveres oglekļa šķiedras virsbūves sānos.

Interjerā izmaiņas ir būtiskākas, jo šeit, kur materiālu ziņā dominē āda, oglekļa šķiedra un alkantara, Vencer dizaineri ir saglabājuši tikai pašu minimumu, kas braucējam varētu būt vajadzīgs, savukārt visi rādītāji ir apkopoti vienā kompaktā blokā. Tas novietots goda vietā - priekšējā paneļa pašā vidū.

Pilnīgi jauns ir arī piedziņas agregātu komplekss. Sākotnēji uzstādītais V8 atmosfēriskais dzinējs ir atmests, un tā vietā Sarthe uz priekšu dzen 6,3 litru V8 motors ar mehānisko kompresoru, kam mašīnas šasijā atvēlēta vieta starp asīm.

Jaunais dzinējs attīsta 622 ZS un 838 Nm griezes momentu, ko aizmugurējiem riteņiem novada manuālā sešu pakāpju transmisija. Labākas saķeres un efektīvākas paātrināšanās nodrošināšanai uz auto aizmugurējās ass ir pašbloķējošais diferenciālis. Saķeri ar ceļu nodrošina 245/35 riepas uz 19 collu diskiem priekšā un 295/30 izmēra riepas uz 20 collu diskiem aizmugurē.

Šādā komplektācijā 1390 kg smagais Vencer Sarthe, kura vienīgā elektroniskā asistences sistēma ir ABS, spēj 100 km/h sasniegt 3,6 sekundēs un maksimāli attīsta 338 km/h.

Par vienu Sarthe eksemplāru, kas ir tīrākais roku darbs un top apmēram mēnesi, Vencer prasa vismaz 270 882 eiro, neskaitot nodokļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu