Hyundai globālā mērogā izlaidīs kompaktu sporta auto (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Dienvidkorejas ražotājs šobrīd apsver iespēju izstrādāt un visā pasaulē piedāvāt neliela izmēra ielas sporta auto.

Galīgais lēmums par sportiska rakstura mašīnītes sagatavošanu vēl nav pieņemts, taču, ja tā notiks, modelis ies periodā no 1996. gada līdz 2009. gadam ražotās divu durvju Coupe pēdās, ziņo britu Autocar.

«Šādi auto, arī, piemēram, Audi TT, ir pieprasīti tikai uzreiz pēc parādīšanās. Ar laiku interese par tiem sāk aizvien straujāk noplakt. Šādai tendencei ir arī demogrāfiska rakstura cēloņi, proti, cilvēki, kas agrāk interesējās par Coupe, tagad vairs tāda auto iegādes iespēju pat neizskata,» skaidro Hyundai Eiropas operāciju direktors Alans Rašforts un piezīmē, ka jebkuram sportiska rakstura auto būs jākļūst par globālu modeli.

Kā zināms, Hyundai ir lielas ambīcijas motoru sportā, par ko liecina kaut vai atgriešanās pasaules rallija čempionātā pēc vairāku gadu prombūtnes. Ņemot vērā, ka kompānijā ir izveidota arī N nodaļa, kas nodarbosies ar augstas veiktspējas modeļu izstrādi, sportiskas kupejas iekļaušana piedāvājumā šķiet visai ticama. Pēc Rašforta teiktā, minētie fakti rada «iespējas jauniem modeļiem».

Kamēr nekas konkrēts nav zināms, var pieņemt, ka par iedvesmas avotu kompaktajai ielas sporta kupejai kalpos šā gada pavasarī Ženēvā prezentētais konceptauto Hyundai PassoCorto. Šā prototipa dizains ir izstrādāts IDE dizaina skolā Turīnā (Itālija), savukārt par sporta auto cienīgu dinamiku gādā 1,6 litru biturbo dzinējs ar 270 zirgspēkiem.

Nobeigumā var atzīmēt, ka līdz 2017. gadam Hyundai plāno izlaist 22 jaunus auto. To vidū būs arī B segmenta krosovers, ar kuru Hyundai raudzīs gūt tādus pašus panākumus, kā Nissan gūst ar mazo Juke.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu