Nākamgad pārdošanā nonāks sportiskākais elektroauto (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Elektroauto, kas 2013.gada Šanhajas auto izstādē tika prezentēts kā prototips un vēstīja par kompānijas Detroit Electric atdzimšanu, nu ir ieguvis galīgo izskatu un aizvien vairāk tuvojas sērijveida ražošanai.

Detroit Electric SP:01 būs salīdzinoši viegls un ļoti ātrs elektroauto. Ražotājs pat apgalvo, ka,

nonākot pārdošanā 2015.gadā Eiropā, Āzijā un Ziemeļamerikā, SP:01 nebūs līdzvērtīga spēkrata.

Pirmoreiz SP:01 prototipa formā tika parādīts pirms pusotra gada Šanhajas auto izstādē. Kopš tā laika izstrādātājs tam ir veicis visaptverošas, taču kopumā nelielas dizaina izmaiņas, lai uzlabotu aerodinamisko sniegumu. Jaunā izskata būtiskākais elements ir fastback virsbūves stils, kas ievērojami uzlabošot gaisa plūsmu ap auto un samazinās turbulences. Tas savukārt nozīmē augstāku stabilitāti lielā ātrumā un plašākas iespējas optimāli izmantot spēka agregātu resursus.

Tāpat sērijveida SP:01 iegūs nelielu, bet funkcionālu antispārnu, kas kombinācijā ar aerodinamisko difuzoru zem auto paaugstinās piespiedējspēku. Rezultātā no SP:01 varot sagaidīt ievērojami uzlabotas gaitas un stabilitātes īpašības, braucot uz robežas.

SP:01 ir arī citas modifikācijas funkcionālajā eksterjera dizainā, tiesa, tās šobrīd publiskotajā attēlā nav redzamas. To vidū ir citādākas formas gaisa ieplūdes atveres priekšā un ventilācijas lūkas motora pārsegā, ar kurām tiek uzlabota gaisa plūsma apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionētāja vajadzībām.

Elektriskais auto ir apgādāts ar inovatīvu bateriju bloku, kura kompozītmateriālu korpuss vienlaikus kalpo arī kā paša auto pamatstruktūras sastāvdaļa. Šāda konstrukcija uzlabo ne tikai automobiļa noturību pret virsbūves ļodzi, bet arī palīdz aizsargāt bateriju elementus no bojājumiem avārijas gadījumā.

Detroit Electric SP:01 tiks uzstādīts augstas veiktspējas elektromotors, kura parametrus kompānija jaunākajos materiālos nemin. Taču dinamikas rādītāji šāda tipa spēkratam ir visai cienījami - saskaņā ar tiem auto attīstīs 249 - 250 km/h maksimālo ātrumu, bet

sprintu līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā SP:01 veiks 3,7 sekundēs.

Tas nozīmē, ka paātrinājumam līdz 100 km/h nebūs nepieciešamas pat 4 sekundes.

Kompānija Detroit Electric tika atdzīvināta 2008.gadā. To paveica kādreizējais Lotus Engineering Group un Lotus Cars Anglijas nodaļas vadītājs Alberts Lāms, kura vīzija ir radīt estētiski izskatīgu auto, kurā iemiesotas inovatīvas tehnoloģijas, augsta veiktspēja un pirmklasīgas vadāmības īpašības.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu