Nissan Pulsar kā trešo saņem 190 ZS turbodzinēju (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Jaunais Nissan kompaktauto Pulsar sākotnēji tika piedāvāts ar diviem dzinējiem - 1,5 litru dīzeli, kas attīsta 110 ZS, un 1,2 litru benzīna turbo dzinēju ar 115 ZS. Bet nupat motorizācijas paletei pievienots arī trešais agregāts, un tas ir 190 zirgspēku turbomotors ar 1,6 litru darba tilpumu.

Nissan Pulsar klāstam pievienots sportisks akcents DIG-T 190 turbomotora veidolā. Lieljaudas Pulsar, kas no mazāk spēcīgajiem standarta modeļiem atšķirsies gan dizainiski, gan no izmantoto apdares materiālu viedokļa, būs pieejams 2015. gada pavasarī.

1,6 litru turbomotors, kas jau pazīstams no spēcīgākajām mazā krosovera Juke versijām, maksimālo jaudu attīsta pie 5600 apgr./min., bet tā griezes momenta lielākā vērtība - 240 Nm - tiek sasniegta pie 2000 apgr./min. Tas nozīmē, ka Pulsar DIG-T 190 būs pietiekami elastīgs arī pie salīdzinoši zemiem apgriezieniem.

Nissan filosofija pēdējos gadus bijusi radīt vairāk, izmantojot mazāk. Tas attiecas ne tikai uz motora darba tilpuma un veiktspējas attiecību, bet arī uz attiecību starp jaudu un patēriņu. Lai arī auto raksturlielumi ir visnotaļ sportiski, tā oficiālais patēriņš ir tikai 6 litri uz 100 kilometriem kombinētā ciklā. Tas atbilst CO2 izmešu līmenim 138 g/km apmērā un Euro 6 izplūdes toksiskuma klasei.

Starp ārējā dizaina elementiem var atzīmēt īpašus divu toņu 17 collu diskus Accenta aprīkojuma līmeņa Pulsar DIG-T 190, un analogus 18 collu riteņus modelim ar Tekna aprīkojumu, sportiska dizaina priekšējos lukturus ar melnu apdari, kas nodrošina lielāku kontrastu pret lukturu hromēto ietvaru un hromētu izpūtēja uzgali. Atšķirīgā salona apdare ietver mazliet citādāku priekšējo paneli, trīs spieķu stūri un sēdekļus ar ādas apdari un baltām šuvēm, kā arī vieglmetāla pedāļus.

Būtībā jau vizuālās atšķirības nav lielas, tādēļ nāksies vien pagaidīt vēl spēcīgāko Pulsar NISMO modeli, kura prototipu Nissan demonstrēja Parīzes auto šovā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu