Universālo Golfu saimes topmodelis - ar 300 ZS un pilnpiedziņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Losandželosas auto šovā Volkswagen atklājuši Golf universāli, kas drīzāk patiks sportiskas braukšanas, nevis praktiskuma cienītājiem. Runa ir par modeli Golf Variant R, un, ja zini, kas ir Golf R hečbeks, tad nojautīsi, ko sevī slēpj arī Golf universālis.

Golf R Variant pilnīgi pamatoti ir uzskatāms par vienu no sportiskākajiem dinamiskai braukšanai domātajiem kompaktklases universāļiem, kas šobrīd iegādājami. Auto ir apgādāts ar 2 litru 300 zirgspēku turbodzinēju, kura 380 Nm griezes moments 4MOTION pilnpiedziņas sistēmai tiek novadīts caur 6 pakāpju DSG divsajūgu pārnesumkārbu. Citu piedziņas agregātu kombināciju Volkswagen nepiedāvā.

Un šai kompānijas izvēlei ir grūti nepiekrist, jo motora jauda ir vairāk nekā pietiekama, vilkmes sadalījums starp abām asīm nodrošina augstu saķeri, dinamiskās īpašības un arī aktīvās drošības līmeni, savukārt DSG automāts strādā efektīvi, uzlabo dinamiku un ir vienkārši ērts lietošanā.

Tas gan nenozīmē, ka Golf R Variant būs komfortabls ģimenes auto, lai gan šāda iespēja nav pilnībā izslēgta. Universālim ir par 20 milimetriem pazemināta sporta balstiekārta, kas kāpinās ne tikai dinamiskās īpašības, bet arī ceļa seguma izjūtu. Tāpat auto ir ieguvis ģimenes auto neraksturīgu progresīvo stūres iekārtu, kas maina stūres mehānisma pārnesuma skaitli atkarībā no braukšanas apstākļiem un ātruma, un elektronisko stabilizācijas sistēmu, ko sacīkšu trasē pat ir iespējams atslēgt. Pēc izvēles Golf R universāli var papildināt ar jaunākās paaudzes adaptīvo balstiekārtu, kuras viens no iestatījumiem ir Race Mode.

Par Golf R Variant potenciālu un lietojamību ikdienā vislabāk runā skaitļi. No vienas puses karstais universālis ir ļoti sprigans auto - 80 km/h tas sasniedz 3,8 sekundēs, 100 km/h - 5,1 sekundē, un tā maksimālais ātrums, kā vairumam vācu autobūves kompāniju ražojumu, ir elektroniski ierobežoti 250 kilometri stundā. No otras puses - Golf R Variant var būt arī saprātīgs ikdienas auto, jo vidēji kombinētā ciklā tērē 7 litrus uz 100 kilometriem un piedāvā bagāžnieku ar 605 - 1620 litru ietilpību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu