Kia un Hyundai ievērojami izvērsīs videi draudzīgo auto klāstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Uzņēmums Hyundai Motor Co. un tā saistītais uzņēmums Kia Motors Corporation paziņo par apņemšanos līdz 2020. gadam trīskāršot ekoloģisko automašīnu skaitu savā automašīnu sortimentā līdz 22 vienībām.

Abi uzņēmumi (pasaules piektā lielākā autoražotāju konglomerāta Hyundai Motor Group, kam kopumā ir septiņi ekoloģiskie automašīnu modeļi, flagmaņi) paziņoja, ka tie tuvākajos gados izstrādās jaunus hibrīdauto, elektromobiļus un degvielas šūnu auto, aptverot gan mazās klases pasažieru automašīnas, gan SUV segmentu.

Abi autoražotāji norāda, ka mērķis ir līdz 2020.gadam kļūt par pasaulē otro lielāko ekoloģisko automašīnu ražotāju, tādējādi pakāpjoties no šogad ieņemtās piektās vietas. Ekoloģisko automašīnu sektora pašreizējais līderis ir Toyota ar savu visvairāk pārdoto modeli Prius. Vienlaikus nozares analītiķi lēš, ka pieprasījums pēc ekoloģiskajām automašīnām no pašreizējiem 2,2 miljoniem līdz 2020. gadam palielināsies līdz 6,4 miljoniem vienību.

«Mūsu mērķis ir radīt unikālu ekosistēmu «zaļām» automašīnām un izvērst darbību jaunos tirgos, apsteidzot savus konkurentus,» teica Hyundai un Kia pārstāvji.

Saskaņā ar Hyundai Motor Group ģenerālplānu hibrīdautomobiļu (HEV) skaits tiks palielināts no 4 līdz 12, paredzot, ka pēc sešiem gadiem tirgū būs seši plug-in hibrīdi (PHEV), ko Dienvidkorejas kompānija šobrīd nepiedāvā vispār. Uzņēmumi piebilda, ka līdz 2020. gadam skatlogos visā pasaulē nonāks divas jaunas elektriskās automašīnas, aizstājot pašreizējās elektriskās automašīnas Ray un Soul, savukārt pašreizējā degvielas šūnu modeļa Tucson vietā tiks piedāvātas divas pilnībā jaunas degvielas šūnu elektriskās automašīnas (FCEV).

Hyundai un Kia norāda, ka jaunajām automašīnām būs jaunākās paaudzes akumulatori, kā arī citi tehniski uzlabojumi, kas ļaus sasniegt jauna līmeņa braukšanas rādītājus. Autoražotāji jau ir paziņojuši, ka līdz gada nogalei tiks prezentēts Hyundai modelis Sonata HEV 2015, kam 2015. gadā sekos jauns kompaktauto un SUV modelis. Nākamgad sekos arī Hyundai pirmais PHEV. Turklāt, sekojot Japānas un Eiropas autoražotāju piemēram, Hyundai un Kia piedāvās īpašo HEV, kas atšķirsies no visām pārējām attiecīgā segmenta automašīnām.

Šī automašīna, kura tiks piedāvāta nākamgad, ne tikai izskatīsies citādāk, bet tai būs arī savs īpaši veidotais dzinējs un transmisija, kas nodrošinās klasē labāko degvielas ekonomiju. Šai automašīnai būs arī plug-in versija. Jāpiebilst, ka tieši šādu automašīnu iegādi atbalsta ASV, Eiropa un Ķīna.

Elektrisko automašīnu un FCEV segmentos Hyundai un Kia plāno izmantot to esošās priekšrocības, ražojot perspektīvākas automašīnas un izmantojot vairāk tehnoloģiju. Jāpiezīmē, ka Hyundai Motor Co. pieder pasaulē pirmā sērijveidā ražotā degvielas šūnu automašīna Tucson.

Uzņēmumi norāda, ka tie ekoloģisko automašīnu tirgū veiks lielas investīcijas pētnieciskajā un pilnveides darbā, lai tādējādi palielinātu to vispārējo konkurētspēju un zīmola vērtību.

«Mērķis ir būt iesaistītiem centienos padarīt zaļās automašīnas populāras un izstrādāt galvenās komponentes (dzinējus, akumulatorus un strāvas pārveidotājus), tādējādi izvirzot Dienvidkorejas uzņēmumus priekšgalā,» norāda Hyundai, uzsverot, ka abiem uzņēmumiem ir resursi, lai ražotu komponentes «pašu spēkiem», jo 95 procenti visu detaļu, kuras tiek izmantotas Tucson FCEV ražošanā, sadarbībā ar partneriem tiek izgatavotas Dienvidkorejā.

Papildus Tucson uzņēmumi Hyundai un Kia kopš 2011. gada ražo arī hibrīdos Sonata un K5. Pagājušā gada beigās abi autoražotāji pašmāju tirgū iepazīstināja ar Grandeur un K7 hibrīda tipa modeļiem, tādējādi papildinot vispārīgo šā tipa automašīnu klāstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu