BMW apsver, kas un kāds būs jaunais M1

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

2016.gadā BMW atzīmēs simts gadu jubileju, un šo notikumu kompānija varētu atzīmēt ar leģendārās ielas sporta mašīnas M1 pēcteča izlaišanu.

Ziņas par to, ka BMW plāno izlaist vairāk nekā trīsdesmit gadus senā ielas sporta auto moderno versiju, publiskajā telpā izskan diezgan regulāri, un to apliecina arī pēdējos gados izlaistie bavāriešu uzņēmuma konceptauto. Tāpat zināms, ka 21. gadsimta M1 tiks apgādāts ne tikai ar jaudīgu benzīna dzinēju, bet arī spēcīgu elektromotoru.

Kaut arī nekādas konkrētas informācijas no BMW aprindām vēl pagaidām par jubilejas gadā gaidāmo modeli nav, visai ticams ir pieņēmums, ka tā būs ekoloģiskās ielas sporta mašīnas i8 lieljaudas versija. Šādam modelim lieliski piestāvētu nosaukums i10, tomēr, kā norāda auto motor und sport, šāds modelis jau ir Hyundai piedāvājumā (mazās klases hečbeks), un attiecīgi BMW apsver iespēju gaidāmo superauto nodēvēt vai nu par i9, vai arī par i8 S.

Par piedziņas agregātu kopumu pagaidām arī tikai izteikti minējumi, taču viens ir skaidrs - i8 S noteikti būs pārāks par 362 ZS spēcīgo i8. auto motor und sport informācijas arsenālā šobrīd ir divas versijas, un to abu subjekts ir hibrīddzinējs ar vairāk nekā 500 zirgspēkiem. Viena šāda hibrīddzinēja sirds varētu būt 2 litru četru cilindru turbomotors ar 320 ZS un 204 ZS elektromotors. Otrs variants - 3 litru sešu cilindru turbodzinējs ar 480 ZS un 109 ZS elektromotors. Abos gadījumos benzīnnieks piedzen aizmugurējos riteņus, savukārt elektromotors asistē ar priekšējās ass piedziņu.

Visticamāk i8 S vai i9 būs smagāks nekā i8 (tā pašmasa ir 1490 kg), taču augstāka veiktspēja varētu nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 3,5 sekundēs.

Lieljaudas i8 S (i9) nebūs vienīgais jubilejas gada pārsteigums no BMW. Pēc neoficiālas informācijas bavārieši cita starpā plāno izlaist arī modeli i5 - ģimenēm vairāk piemērotu elektriskā i3 versiju ar pagarinātu virsbūvi un ietilpīgāku salonu. Šāds auto pārdošanā varētu nonākt 2017.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu