Detroitā debitēs jaunā NSX

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Honda

Detroitas automobiļu izstādē nākamā gada sākumā pasaules pirmizrādi piedzīvos ilgi tapušās Acura NSX sērijveida versija.

Oficiāli dienas gaismu jaunā NSX ieraudzīs 12.janvārī, un tad arī vajadzētu būt zināmiem visiem tehniskajiem datiem, kas pagaidām vēl netiek atklāti.

Prototipu testēšanas stadijā mediju vidē klīda ziņas, ka Honda inženieri plaši lietos hibrīdtehnoloģijas un ar to starpniecību NSX iegūs pirmklasīgu pilnpiedziņas sistēmu ar elektromotoru pie katra priekšējā riteņa, kas neatkarīgi viens no otra spēj mainīt ritenim pievadīto griezi, un vēl vienu elektromotoru iekšdedzes dzinēja lomā.

Acura NSX
Acura NSX Foto: Honda

Tagad, kad līdz pirmizrādei ir palicis mazāk nekā mēnesis, Honda atklāj, ka Acura NSX iegūs hibrīdiekārtu ar trim motoriem - diviem elektromotoriem un twin-turbo iekšdedzes dzinēju. Atsevišķu iekārtu un visas sistēmas kopējos parametrus Honda pagaidām nemin, taču ar tīzeri interneta vietnē YouTube dod iespēju ieklausīties, kā spēka agregātu trio skanēs.

Jāpiebilst, ka pirmais jaunās paaudzes Acura NSX konceptauto debitēja tieši Detroitas auto izstādē 2012.gadā. Toreiz Honda Motor Co. prezidents Takanobu Ito solīja, ka NSX būs gatava trīs gados un, kā redzams, solījums ir piepildījies. Acura NSX izstrādi veica inženieri amerikāņu speciālistu vadībā, bet modeļa ražošana notiks jaunākās paaudzes rūpnīcā Merisvillā, Ohaio štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu