Volvo Trucks šasiju 3D rasējumi paātrina auto piegādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Pateicoties unikālajiem trīsdimensiju (3D) šasiju rasējumiem, šasijas un virsbūves izstrāde vairākiem Volvo Trucks modeļiem tagad var notikt vienlaicīgi. Tas nozīmē, ka virsbūves uzstādīšanas process un līdz ar to gaidīšanas laiks dažos gadījumos klientam var samazināties par līdz pat 14 dienām, saglabājot nemainīgi augstu kvalitātes līmeni.

«Mēs zinām, ka mūsu klientiem ir svarīgi, lai piegādes ilgi nekavētos, jo viņu transporta aktivitātes var būt atkarīgas no konkrēta kravas transportlīdzekļa pieejamības. Tāpēc mums ir īpašs prieks veicināt šī procesa efektivitāti,» saka Peters Hardins (Peter Hardin), gatavo transportlīdzekļu menedžeris.

Foto: Volvo

Jo sarežģītāka virsbūve, jo ilgāk klientam parasti jāgaida, līdz viņš saņem pasūtīto kravas automobili. Viens veids, kā paātrināt šo procesu, ir izgatavot virsbūvi vienlaicīgi ar kravas automobiļa šasiju. Taču, lai precīzi noteiktu komponentu augstumu un izmērus, nodrošinātu to atbilstību šasijai, virsbūvju izgatavotājam ir nepieciešama detalizēta informācija par šasijas izmēriem. Ņemot to vērā, Volvo Trucks uzņēmums ir izstrādājis 3D rasējumus, kas ar tiešsaistes datu bāzes starpniecību ir pieejami virsbūvju izgatavotājiem.

«Galvenā 3D rasējumu priekšrocība ‒ šasiju un virsbūvi iespējams izgatavot vienlaicīgi, nevis vispirms vienu un pēc tam otru. Vienkārši sakot, virsbūvju izgatavotājam vairs nav jāgaida, kad kravas automobilis būs gatavs, lai uzzinātu svarīgu informāciju par šasiju,» saka Tors Heselgrens (Tor Hesselgren), Volvo Trucks virsbūvju izgatavošanas projektu vadītājs.

Unikālu katras šasijas 3D materiālu pieejamība ļauj virsbūvju izgatavotājiem iegūt precīzu informāciju par šasiju, vēl pirms tā ir izgatavota, jo rasējumos ir norādīts viss, sākot no aizmugures tilta atrašanās vietas, līdz kardāna augstumam un elektroinstalācijai. Ir iespējams pietuvināt konkrētas detaļas, apskatīt kravas automobili no visām pusēm – no augšas, apakšas un sāniem. Priekšlaicīgi pieejamā detalizētā informācija ļauj saīsināt klientam gaidīšanas laiku, saglabājot nemainīgi augstu kvalitātes līmeni.

Nodrošinot virsbūvju izgatavotājiem piekļuvi 3D rasējumiem un izmantojot Volvo Trucks jauno šasijas platformu, kas ir elastīgāka un ļauj labāk sagatavot šasiju virsbūves uzstādīšanai jau Volvo Trucks rūpnīcā, pasūtītājiem gaidīšanas laiks var tiks saīsināts par 7‒14 dienām.

Foto: Volvo

Par 3D rasējumiem un jauno elastīgo šasiju:

  • Galvenais 3D rasējumu izmantošanas uzdevums ir sniegt virsbūvju izgatavotājiem uzticamu informāciju, kuru izmantojot viņi var sākt virsbūves izgatavošanu vienlaicīgi ar šasijas izgatavošanu, tādējādi saīsinot klientam gaidīšanas laiku.
  • 3D rasējumi ir pieejami kopējā tiešsaistes datu bāzē (Volvo virsbūvju izgatavotāju instrukcijas), kas ir pieejama Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas (EMEA) un Āzijas un Klusā okeāna reģiona (APAC) virsbūvju izgatavotājiem. 3D rasējumi ir pieejami Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH un Volvo FL/FE (Eu6) modeļiem.
  • Visi rasējumi ir izstrādāti divdimensiju un trīsdimensiju formātā, ir ģeometriski fiksēti un katrai šasijai unikāli. Vienīgie elementi, kas konkurences apsvērumu dēļ nav iekļauti datu bāzē, ir dzinējs un dzinēja montāžas elementi. Ir iekļauti akumulatora kastes parametri, lai virsbūvju izgatavotāji varētu tos izmantot savos aprēķinos.
  • Jaunā elastīgā šasija tiek piedāvāta Volvo FH, Volvo FM un Volvo FMX modeļiem.
  • 3D rasējumi kopā ar jauno elastīgo šasiju dažos gadījumos var saīsināt klienta gaidīšanas laiku par aptuveni 7‒14 dienām.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu