Porsche briest duelim ar Bentley

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Kā zināms luksusa auto segmentā gaidāms pieaugums Bentley Bentayga formā. Tas būs apvidnieks, kuru ražotājs jau tagad dēvē par planētas ātrāko sava segmenta auto. Porsche tikmēr no šiem apgalvojumiem nebīstas un pretī liek solījumu, ka nākamās paaudzes Cayenne Turbo S būs vēl ātrāka.

«Mūsu Cayenne vienmēr ir bijusi ļoti ātra. Tā sasniedz 300 kilometrus stundā. Ja Bentley apvidnieks būs par dažiem kilometriem stundā ātrāks, tad neko darīt. Viņi to paveiks ar 12 cilindru motoru, taču mūsu Cayenne tāpat būs ātrāka,» Detroitas auto šova laikā, prezentējot atsvaidzināto Cayenne Turbo S, amerikāņu izdevumam Car and Driver sacījis Porsche izstrādes un attīstības vadītājs Volfgangs Hacs.

Iepriekš Bentley ar vadītāju Volfgangu Dirheimeru priekšgalā apgalvoja, ka jaudīgākā Bentayga, kas pēc neoficiālas informācijas varētu iegūt W12 twin-turbo motoru, spēs attīstīt 320 kilometrus jeb 200 jūdzes stundā.

Atsvaidzinātā Porsche Cayenne Turbo S
Atsvaidzinātā Porsche Cayenne Turbo S Foto: Porsche

Nākamās paaudzes Porsche Cayenne debitēs 2017.-2018. gadā. Auto tiks konstruēts uz jaunas tehnoloģiskā platformas un līdzīgi kā jaunākās paaudzes Audi Q7, kļūs ievērojami vieglāks.

Jau ziņots, ka jaunais Q7, ja salīdzina ar priekšgājēju, ir par veseliem 325 kilogramiem vieglāks, un tas nozīmē, ka nākamais Turbo S modelis svērs mazāk par divām tonnām (šobrīd Cayenne Turbo sver 2185 kilogramus). Tāpat spēcīgākajiem Porsche apvidniekiem tiks sagatavoti jauni astoņu cilindru turbo motori, kurus ražos svaigi būvētā rūpnīcā pie Štutgartes, ziņo Motor.ru.

Hacs žurnālistiem Detroitā arī atklājis, ka kompānijai nav padomā izlaist mazā krosovera Macan modifikāciju ar vairāk nekā sešu cilindru dzinēju. Prosche neplānojot arī krosoveru klāsta paplašināšanu. Patlaban tajā ir Macan un Cayenne, un ar to pagaidām pietiek.

«Ar diviem šīs klases pārstāvjiem pietiek. Mēs nevēlamies līdzināties BMW, Mercedes-Benz vai Audi,» sacījis Hacs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu