Audi izlaidīs TT krosoveru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi visā nopietnībā gatavojas izlaist neliela izmēra krosoveru uz trešās paaudzes TT bāzes. Topošajam sērijveida auto galvenais iedvesmas avots būs iepriekš parādītais piecu durvju konceptauto TT offroad concept.

Jaunais auto, spītējot iepriekšējām baumām, netiks saukts par Q4, bet gan valkās TTQ apzīmējumu. Iemesls ir vienkāršs – apzīmējums Q4 nav izmantojams, jo tiesības uz to joprojām pieder Fiat Chrysler Automobiles (FCA) koncernam, kurš ar Q4 apzīmē Alfa Romeo 159 pilnpiedziņas versiju. Iepriekš gan Audi pauda apņemšanos vērsties pie Fiat vadītāja Serdžo Markiones ar lūgumu atvēlēt Q4 vāciešiem, taču no ieceres nekas nav sanācis.

«Mums nav izvēles, taču izveidojusies situācija mums pat nāks par labu. Mēs izvairāmies no kašķēšanās ar Fiat, iegūstam Q burtu nosaukumā un turpat pievienojam arī TT,» izdevumam Car atklājis vārdā neminēts Audi pārstāvis.

Foto: Audi

Audi TT offroad concept prototips, pēc kura parauga lielā mērā tiks veidots TTQ, tika prezentēts 2014.gada pavasarī Pekinas auto šovā. Konceptuālajam krosoveram ir hibrīddzinējs ar 292 zirgspēku, 2 litru četru cilindru turbomotoru, diviem elektromotoriem, kas attīsta 55 un 115 zirgspēkus, un 12 kilovatstundu litija jonu bateriju komplekts. Automobiļa kopējā jauda ir līdzvērtīga 408 zirgspēkiem un 650 Nm.

Pagājušā gada beigās Audi veica tirgus izpēti un secināja, ka TT ir nepieciešams izlaist apvidniecisku modifikāciju. Jau toreiz kompānijas galvenais inženieris Ulrihs Hakenbergs norādīja, ka iespēja reiz ieraudzīt konceptauto sērijveida versiju ir diezgan liela. Tas gan nenotiks tik drīz; provizoriski TTQ varētu būt gatavs 2017.gadā.

Lēmums par TT offroad conceptlaišanu apgrozībā bija pozitīvs, taču divi citi konceptauto tā arī paliks tikai konceptauto. Tie ir trīs durvju TT Shooting Brake un piecu durvju Sportback. TT Shooting Brake, pēc Audi domām, ir pārāk specifisks un diez vai uzrunās pietiekami daudz patērētāju, savukārt Sportback modelim, kas tika parādīts pērnajā rudenī Parīzes auto šovā, pat spītējot pozitīvajām atsauksmēm, jau no laika gala neesot bijis lemts reiz ieraudzīt konveijeru. Tādējādi šis auto, kam raksturīga ļoti ierobežota telpa aizmugurējā sēdeklī, neērta iekāpšana un mazs bagāžnieks, visticamāk kalpo kā topošo TT paveidu dizaina paraugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu