Honda sagatavojusi karstu ekspozīciju Ženēvai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas auto izstādei, kas durvis vērs 3.martā, Honda ir sagatavojusi krietnu pulku jaunu automobiļu. Daļa no tiem domāti ģimenes vajadzībām, daļa - sportisko ambīciju apmierināšanai.

Uz Šveici, kur tradicionāli notiek gada pirmais lielais auto šovs Eiropas kontinentā, Honda vedīs vairākus interesantus jaunumus. Viens no tiem ir jaunais Civic Type-R. Šis auto izstrādes procesā atrodas jau labu laiku un nu beidzot ir sasniedzis stadiju, kad to var dēvēt par sērijveida modeli un piedāvāt potenciālajiem pircējiem.

Detalizētas informācijas par japāņu karsto hečbeku nav, taču nav noslēpums, ka auto tiks apgādāts ar sacīkšu trasēs pārbaudītām tehnoloģijām, tai skaitā 2 litru VTEC turbo motoru, kura jaudai pēc Honda iepriekšējās informācijas vajadzētu būt ap 300 zirgspēkiem. Tāpat auto iegūs inovatīvas LED ārējās apgaismes tehnoloģijas, kas būs arī svarīga Type-R agresīvā ārējā dizaina sastāvdaļa, un jaunākās paaudzes balstiekārtu, lai dinamiskā braukšana būtu baudāma jebkādos apstākļos.

Līdzās jaunajam Type-R Ženēvā atradīsies arī pirms divām nedēļām Detroitā parādītais superauto NSX, kurš atšķirībā no ASV, kur to tagad pazīst kā Acura, valkās Honda vārdu. Tehniskā ziņā Acura un Honda NSX gan ir identiski un apgādāti ar 3,5 litru V6 twin-turbo motoru un veseliem trim elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 550 zirgspēku. Jāpiezīmē, ka šogad aprit precīzi ceturtdaļgadsimts, kopš dienas gaismu ieraudzīja oriģinālais NSX, kam bija vidū iebūvēts motors un klasiskā piedziņa.

Krietni vien piezemētāki modeļi Honda stendā būs jaunais krosovers HR-V un Jazz. Kompaktais HR-V ir 1998.gada oriģināla pēctecis, taču krietni vien modernākā izpildījumā un apvieno kupejas stila virsbūves dizainu ar krosovera robustumu. Honda apgalvo, ka šis auto būs līderis starp B segmenta krosoveriem degvielas patēriņa ziņā, nodrošinās jautru braukšanu un arī nepārspējamu salona ietilpību.

Mazāks izmēros, bet tāpat labi pamanāms Honda stendā būs jaunais mazauto Jazz. Automobilim ir jauns ārējais dizains, pārveidots salons (Honda pat saka, ka Jazz ir konstruēts no nulles) un dzinēju klāstā iekļauts pilnīgi jauns 1,3 litru benzīna motors.

Ar skatu nākotnē Honda stendā vieta atvēlēta FCV Concept automobilim, kas apgādāts ar elektropiedziņas sistēmu, kurai nepieciešamo enerģiju ražo ūdeņraža degvielas šūnu elementi. Šis auto ir oriģinālā FCV pilnveidota versija, kurai veikta virkne uzlabojumu, lai šāda tipa transports būtu ne tikai videi draudzīgs, bet arī ērti lietojams. Citiem vārdiem, Honda inženieri ir pastrādājuši, lai pēc 3 - 5 minūtes ilgas ūdeņraža uzpildes ar auto bez kaitīgajiem izmešiem varētu nobraukt vismaz 300 jūdzes jeb gandrīz 500 kilometrus.

Un visbeidzot Honda ekspozīcijā vieta atvēlēta arī F-1, jo, kā zināms, japāņu ražotājs pēc vairāku gadu prombūtnes ir atgriezies karaliskajā autosacīkšu seriālā un ar saviem motoriem apgādās McLaren komandu. Honda cer, ka jaunās partnerattiecības būs veiksmīgas un perspektīvā izdosies pārspēt līdzšinējo augstāko sasniegumu - periodā no 1988. līdz 1991. gadam izcīnītos četrus Konstruktoru kausus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu