Golf R Variant maksās vismaz 40 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Aptuveni divus mēnešus pēc jaunā Golf R Variant pasaules pirmizrādes Losandželosas autoizstādē ir sākta tā iepriekšpārdošana. Sportiskais un daudzpusīgais automobilis ir aprīkots ar 4Motion visu riteņu piedziņu, divsajūgu transmisiju un dzinēju ar turbomotoru, kura jauda ir 300 ZS.

Jaunais Golf R Variant* ir viens no retajiem kompaktklases sporta automobiļiem, kurā ir gana daudz vietas gan visai ģimenei, gan garākiem sporta izbraucieniem vai atpūtas aprīkojumam. Šīs īpašības gan nekādā ziņā neietekmē automobiļa dinamisko veiktspēju, jo Golf R Variant jauda ir 221 kW/300 ZS, bet uz 4Motion visu riteņu piedziņas sistēmu ar standartaprīkojumā iekļauto 6 pakāpju dubultā sajūga transmisiju tas nogādā līdz 380 Nm lielu griezes momentu. Automobilim ir arī sporta balstiekārta (par 20 mm zemāka), progresīvā stūres sistēma un elektroniskā trajektorijas stabilizācijas programma ESC, ko iespējams arī deaktivēt. No nulles līdz 100 km/h Golf R Variant paātrinās vien 5,1 sekundē, bet vidējais patēriņš ir 7,0 litri uz 100 kilometriem (Eiropas Jaunajā braukšanas ciklā).

Golf R Variant dinamiskais braukšanas stils atspoguļojas arī tā dizainā. Automobilim ir citādāki bamperi, radiatora režģis (ar R emblēmu) un biksenona priekšējiem lukturiem ar iebūvētām dienas braukšanas gaismām, kā arī četri izpūtēja uzgaļi ar hromētu apdari. Automobiļa ārējo atpakaļskata spoguļu ietvariem ir hromēta apdare, kas izceļ tā sportisko izskatu. LED dienas braukšanas gaismām zem dubultajiem priekšējiem lukturiem ir dubulta U burta forma, kas rada ļoti īpatnēju gaismas dizainu gan dienā, gan naktī.

Jaunā Golf R Variant salonā pirmo reizi ir izmantoti augstākās klases sporta sēdekļi ar R emblēmu uz sēdekļu atzveltnēm, tam ir zils salona apgaismojums, Carbon Touch dekori, automātiskā klimata kontrole un radio/CD sistēma (Composition Touch). Volkswagen piedāvā arī dažādas Golf R Variant papildaprīkojuma iespējas, tostarp Nappa ādas apdares komplektu ar nosaukumu «Carbon Style».

Sportiskais modelis Golf R Variant ar 605 litru bagāžas nodalījuma ietilpību (līdz aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm) ir piemērots pieciem cilvēkiem. Ja nolaiž aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, bagāžnieka maksimālā ietilpība palielinās līdz 1620 litriem.

Golf R Variant pārdošana Latvijā sāksies vasarā un tā cena būs €40 393 (ar PVN).

* Golf R Variant degvielas patēriņš: 7,0 l/100 km (kombinētajā ciklā), 8,7 l/100 km (pilsētā), 6,1 l/100 km (ārpus pilsētas). CO2 izmešu daudzums - 164 g/km. Efektivitātes klase - D.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu