Peugeot 208 jaunā izskatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Mazais Peugeot 208 ir piedzīvojis pusmūža feisliftu, un pārdošanā tas būs pieejams no šā gada jūnija.

Pateicoties priekšējā bamperā integrētajai platajai dekoratīvajai restei, jaunā Peugeot 208 priekšpuse tagad ieguvusi vēl sportiskāku un dinamiskāku izskatu. Savdabīgi priekšējie lukturi divos toņos piešķir automobilim caururbjošu skatienu un stilīgumu. Tagad modeļa standarta aprīkojumā ir iekļauti 3D LED aizmugures lukturi, kas vizuāli atgādina stilizētu lauvas ķepu ar asiem nagiem. Braukšanu pa pilsētu atvieglo bagātīgais komforta un drošības aprīkojums – piemēram, Active City Brake, MirrorScreen, atpakaļgaitas kamera un palīgsistēma novietošanai stāvvietā.

Peugeot 208 ir viens no pirmajiem modeļiem savā segmentā, kas skārienjutīgo tehnoloģiju darīja pieejamu visiem – vismaz 80% no visiem pārdotajiem 208 automobiļiem ir aprīkoti ar 7 collu lielu skārienjutīgu ekrānu. Savā segmentā 208 ir viens no nedaudzajiem hečbekiem ar Park Assist vadības sistēmu, kas paredzēta automobiļa automātiskai novietošanai brīvajā paralēlajā stāvvietā un izbraukšanai no tās.

Visām 208 versijām tagad ir jauna izskata diski, bet papildu aprīkojumā ir pieejami dažāda tipa krāsoti, ar dimantu slīpēti un lāzeru gravēti 16 un 17 collu ekskluzīvi vieglmetāla diski. Sākot ar trešo aprīkojuma līmeni, automobiļa standarta aprīkojumā ir iekļauti hromēti sānu spoguļi un lielāka krāsu izvēle ar spilgtākiem toņiem.

Jaunā Peugeot 208 modeļu saimes spēcīgākais pārstāvis ir 200 zirgspēku GTi versija. Lai paātrinātos no 0 līdz 100 km/h, 208 GTi ir nepieciešamas tikai 6 sekundes, savukārt vidējais degvielas patēriņš nepārsniedz 4,7 l/100 km.

Modeļu klāsta pretējā galā tikmēr ir automobiļi ar jaunākajiem PureTech un BlueHDi tehnoloģiju dzinējiem, kas atbilst Euro6 izmešu normām. Tie ir vieni no ekonomiskākajiem iekšdedzes dzinējiem pasaulē ar zemāko degvielas patēriņu savā klasē – tikai 3 l /100 km, un pasaulē zemāko CO2 emisiju – tikai 79 g/km. Pieejamas 6 dzinēju variācijas ar manuālu vai robotizēto pārnesumkārbu.

Lai gan jaunās 208 versijas cenas tiks atklātas tikai pavasara beigās, sākumcena nepārsniegs 10 000 eiro robežu, turklāt tiem būs spēkā 5 gadu pagarinātā ražotāja garantija.

Peugeot 208 tirgū parādījās pirms trim gadiem, un šodien izlaisto automobiļu skaits tuvojas viena miljona eksemplāru robežai. Tas nozīmē, ka sīvajā B segmenta automobiļu konkurencē 208 ir viens no līderiem. To apliecina arī daudzajās starptautiskajās izstādēs saņemtās godalgas un atzinības raksti, piemēram, tepat mūsu kaimiņvalstī Igaunijā 2013. gadā Peugeot 208 ir piešķirta Eesti Tehnika Maalim rīkotā konkursa Gada tautas auto tituls. EuroNCAP drošības testā 208 modelim ir piešķirtas piecas zvaigznes, kas ir augstākais iespējamais novērtējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu