Visvismazākais Lexus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iepriekš jau ziņojām, ka Lexus Ženēvas auto šovam ir sagatavojis pārsteigumu konceptautomobiļa LF-SA veidolā. Tagad, kad konceptauto ir atklāts, jāsaka, ka pārsteigums ir izdevies pilnā apmērā.

Kad Lexus paziņoja, ka Ženēvā rādīs konceptauto LF-SA, publikai un potenciālajiem interesentiem tika atklāts viens tā dēvētais tīzerattēls. Tajā bija redzams dusmīgi šaurs lukturu skatiens, asas priekšējās daļas dizaina līnijas un milzīgs radiatora režģis zīmolam raksturīgajā noformējumā. Jau šķita, ka uz Šveici tiks vests kāds slepenībā sagatavots superauto vai augstas veiktspējas krosovers, taču tie nedaudz vēlāk izrādījās tikai māņi, jo patiesībā LF-SA ir visvismazākais Lexus. Kaut arī vizuāli atgādina plēsoņu no tāda paša nosaukuma Holivudas filmas ar Arnoldu Švarcenegeru galvenajā lomā.

Lexus LF-SA ir konceptauto, kura garums ir tikai 3450 milimetru, platums - 1700 mm, bet augstums - 1430 mm. Tādējādi auto ir ievērojami īsāks par, piemēram, Audi A1 un MINI, ar kuriem teorētiski varētu konkurēt, ja nonāktu sērijveida ražošanā. Faktiski LF-SA drīzāk līdzinās neveiksmīgajam Toyota mikromašīnas projektam iQ, jo minētie vācu auto ir par apmēram pusmetru garāki un krietni praktiskāki.

Lai vai kā, LF-SA tiek pozicionēts kā visīstākais lielpilsētas auto ar izcilu manevrētspēju, prasmi iespraukties visšaurākajās vietās un 2+2 sēdvietām. Šī formula nozīmē, ka priekšā sēdošajiem ir pienācīgi sēdekļi, savukārt aizmugurējās sēdvietas drīzāk ir rezerves variants, turklāt tajās var iekļūt tikai pa labās puses durvīm, jo vadītāja sēdeklis ir fiksēts un nav arī nolokāms. Lexus šādas koncepcijas izvēli skaidro ar novērojumu, patiesībā faktu, ka tāpat vairumā auto brauc tikai tā vadītājs.

Par šāda vai līdzīga auto nonākšanu sērijveida ražošanā runāt vēl ir pāragri, taču tas nenoliedzami liecina, ka Lexus domā par modeļu klāsta paplašināšanu virzienā uz leju no kompaktā CT-200h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu