Opel klāstā varētu ienākt mazs elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

General Motors koncerns apsverot iespēju elektrisko mazauto Chevrolet Bolt pārdot arī Eiropā, kur tas atkarībā no tirgus attiecīgi valkātu Opel vai Vauxhall vārdu. To Automotive News Europe atklājuši anonīmi informācijas avoti pašā koncernā.

Šie informācijas avoti arīdzan norāda, ka General Motors neplāno sākotnēji pārdot ļoti daudz Opel un Vauxhall Bolt automobiļus lielā skaitā, taču tai pašā laikā atzīmē, ka Chevrolet Bolt analogi noteikti būtu labāks variants nekā jaunā Opel mazauto Karl (Lielbritānijā to pazīst kā Vauxhall Viva) elektriskā versija. Vācu AutoBild gan iepriekš vēstīja, ka Karl ar elektropiedziņu pārdošanā nonāks līdz 2018.gadam, taču Opel šīs ziņas noliedz, sakot, ka elektrisks Karl būtu pārāk dārgs, lai par to patērētājos rastos pietiekama interese.

Chevrolet Bolt konceptuālā versijā tika prezentēts šā gada pašā sākumā Detroitas auto izstādē. Tas ir automobilis, kas varētu būt piemērots ļoti plašam autobraucēju lokam, jo ar vienu uzlādes reizi var veikt ap 200 jūdzēm jeb vairāk nekā 300 kilometrus.

General Motors vēl pagaidām neatklāj, kad Chevrolet Bolt nonāks uz konveijera, taču pārdošanā tam vajadzētu būt pieejamam jau nākamā gada sākumā. Elektriskam mazizmēra Opel savukārt vajadzētu sekot mazliet vēlāk.

Opel izpilddirektors Karls Tomass Neimans Ženēvas prezentāciju laikā atturējās komentēt elektromobiļu perspektīvas, taču nenoliedza, ka agri vai vēlu Riselsheimas kompānijai nāksies domāt par Ampera aizvietotāju, jo CO2 izmešu normas noteikti maigākas nekļūs.

Kā zināms, pērn septembrī tika pieņemts lēmums pārtraukt Ampera tirdzniecību vājā pieprasījuma dēļ. Ampera no katalogiem tiks izņemts 2015.gadā līdz ar gandrīz identiskā Chevy Volt atjauninātās versijas nonākšanu pārdošanā. Klientiem Eiropā gan netiks piedāvāti ne Ampera, ne Chevrolet Volt modeļi, jo General Motors reģionā pārtrauc Chevrolet markas automašīnu tirdzniecību.

Jāpiebilst, ka Opel Ampera 2012.gadā kļuva par Eiropas Gada auto.

Foto: Chevrolet
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu