Volkswagen prezentē jauno Touran

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vispirms savā dzimtajā pilsētā Volfsburgā un pēcāk arī Ženēvas auto izstādē pirmizrādi piedzīvojis Volkswagen minivens Touran.

Trešās paaudzes Touran izceļas ar jaunu, sportisku izskatu, kurā ievērotas iepriekšējā modeļa skaidrās līnijas, bet tas papildināts ar vieglumu un sportiskumu. Ir pārveidots arī salons. Pateicoties nolokāmo sēdekļu sistēmai ar ISOFIX stiprinājumu punktiem visās sēdvietās, salonā ir plašas konfigurācijas iespējas.

Par jaunā Touran praktiskumu liecina 1040 litru bagāžas ietilpība

(ar bagāžu līdz jumtam un līdz otrās rindas sēdekļiem) un 47 uzglabāšanas nodalījumi. Par svaigu un tīru gaisu rūpējas papildaprīkojumā pieejamā 3 zonu klimata kontrole «Pure Air Climatronic» ar putekšņu filtru.

Pilnībā pārstrādātais Touran ir pirmais minivens, kura pamatā ir modulārā platforma ar dzinēja izvietojumu šķērsvirzienā MQB. Tas nodrošina daudzas priekšrocības dizaina un uzbūves ziņā, piemēram, garu riteņu garenbāzi un īsas pārkares, kas ļauj maksimāli izmantot vietu. Lai arī ir palielināts kopējais automobiļa garums un uzlabota drošība un komforts, tā svaru ir izdevies samazināt par 62 kg. Tas apvienojumā ar uzlabotu aerodinamiku ir ļāvis samazināt degvielas patēriņu — trīs benzīna dzinēji (TSI) ar 110 ZS, 150 ZS un 180 ZS jaudu un trīs dīzeļdzinēji (TDI) ar 110 ZS, 150 ZS un 190 ZS ir kļuvuši par līdz pat 19% ekonomiskāki. To lielā mērā veicina arī visu modeļu standarta aprīkojumā iekļautā Start-Stop sistēma un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma.

Jaunums šajā transportlīdzekļu klasē ir arī plašais palīgsistēmu un informācijas un izklaides sistēmu klāsts. Papildus standartaprīkojumā iekļautajai automātiskajai pēcsadursmes bremzēšanas sistēmai jaunajam

Touran ir pieejama arī automātiskā kruīza kontrole ACC un apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma

ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu, sastrēgumu palīgsistēma, pirmssadursmes pasažieru aizsardzības sistēma, joslu maiņas palīgsistēma ar aizmugurējās satiksmes uzraudzības sistēmu un piekabes palīgsistēma manevrēšanai ar piekabi. Jaunas funkcijas jaunajā Touran ir elektriska bagāžas nodalījuma atvēršanas un aizvēršanas funkcija, bagāžas nodalījuma atvēršanas funkcija «Easy Open» (ar vieglu kājas kustību zem bampera), braukšanas režīmu izvēle un priekšējie LED lukturi.

Touran ir pieejamas piecas dažādas radio un navigācijas sistēmas. Visās ir iekļauta DAB+ funkcija. Trīs augstākā aprīkojuma versijās Volkswagen pirmo reizi piedāvās arī AppConnect ar CarPlay (Apple) un Android Auto (Google), kā arī MirrorLink, kas nodrošina plaša lietojumprogrammu klāsta attēlošanu informācijas un izklaides sistēmas ekrānā.

Touran papildu komplektācijā tiek piedāvāta elektroniskā balss pastiprinātāja funkcija.

Šī sistēma izmanto blakussēdētāja pusē uzstādītu mikrofonu, lai pārraidītu autovadītāja sacīto uz aizmugurējām sēdekļu rindām, kurās ir uzstādīti skaļruņi.

Īpaši sportisku izskatu jaunajam Tuoran piešķir R Line aprīkojuma klāsts no Volkswagen R. R Line virsbūves komplektā cita starpā ietilpst īpaši R Line bamperi. R Line salona aprīkojumā ir iekļauts tāds aprīkojums kā ekskluzīvi sēdekļu pārklāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu