LVC: pusei valsts autoceļu nepieciešama steidzama rekonstrukcija; situācija gan uzlabojas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā pusei valsts autoceļu nepieciešama steidzama rekonstrukcija, taču pēdējos gadus situācija pamazām uzlabojas, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Latvijas valsts autoceļu pārvaldītāja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

«Vairāk nekā puse valsts autoceļu ir tādā stāvoklī, ka prasās tūlītēja rekonstrukcija. Pavasaris katru gadu ir raksturīgs ar to, ka uz šiem ceļiem, kuriem nepieciešama rekonstrukcija, pastiprināti veidojas avārijas bedrītes, uz daudziem ceļiem liekam zīmes, kas ierobežo masu, un visi ar nepacietību gaidām piemērotus laikapstākļus, lai varētu sākt avārijas bedrīšu remontus un rekonstrukcijas,» teica Lange.

Viņš norādīja, ka šobrīd vissliktākajā stāvoklī ir ceļš no Daugavpils uz Lietuvas robežu, bet no reģionālajiem ceļiem - ceļš no Vecumniekiem uz Neretu, kā arī ceļš Cēsis-Vecpiebalga.

LVC vadītājs informēja, ka šogad tiks rekonstruēti un salaboti aptuveni tūkstoš kilometru autoceļu.

Viņš arī atzīmēja, ka kopumā situācija uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem sāk uzlaboties. «Bet situācija pasliktinās uz vietējiem ceļiem - 12 tūkstošiem km,» piebilda Lange.

LVC valdes priekšsēdētājs norādīja, ka šobrīd rekonstrukcija ir sākta sešos objektos. «Būvnieki gaida piemērotus laikapstākļus, masveidā darbi sāksies pēc Lieldienām, aprīļa vidū,» teica Lange.

Valstij piederošie LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un rīko iepirkumus valsts vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu