Audi prologs tagad arī Allroad izpildījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Turpinot iepazīstināt ar jaunām vēsmām eksterjera dizainā, Audi ir sagatavojis nu jau trešo Prologue konceptauto. Gada sākumā ingolštatieši prezentēja Prologue Coupe, Ženēvā bija kārta Prologue Avant, bet Šanhajas automobiļu izstādē prožektoru gaismā gozēsies Prologue Allroad.

Līdzīgi kā šobrīd nopērkamie sērijveida Allroad modeļi, arī Prologue Allroad ir analogā universāļa modificēta versija ar 77 milimetrus paaugstinātu klīrensu. Bez tam Prologue Allroad ir jauns hibrīddzinējs, ko veido 4 litru V8 biturbo benzīna motors un astoņu pakāpju automātiskās transmisijas korpusā ietverts elektromotors. Sistēmas kopējā jauda ir 734 ZS, bet griezes moments sasniedz 900 Nm, ko maksimāli efektīvi virzībā uz priekšu pārvērš quattro pilnpiedziņas sistēma.

To, cik efektīvi tas notiek, lieliski raksturo dinamikas rādītāji. Proti,

100 km/h 5,13 metrus garais universālis sasniedz tikai 3,5 sekundēs,

kas pat uz daža laba divvietīga mūsdienu ielas sporta auto fona ir teicams rādītājs. Vidējais patēriņš tai pašā laikā ir tikai 2,4 litri uz 100 kilometriem, taču par to galvenokārt jāpateicas nevis iekšdedzes motora efektivitātei, bet gan iespējai Prologue Allroad uzstādītās 14,1 kilovata baterijas uzlādēt no rozetes un 54 kilometrus nobraukt, degvielu netērējot vispār.

Kā jau minēts, Prologue Allroad būtībā ir Prologue Avant modificētā versija. Ārējā dizainā šīs modifikācijas izpaužas kā mazliet masīvākas riteņu arkas, citādāks priekšējais noformējums un arī aizmugure. 22 collu riteņu diski savukārt jau ir pazīstami no citiem konceptauto, un aiz tiem vismaz uz priekšējās ass atrodas 20 collu keramiskie bremžu diski.

Visi trīs Prologue ir tikai konceptauto, tomēr tie sniedz skaidras norādes uz gaidāmajām dizaina izmaiņām Audi modeļu klāstā, jo īpaši A8 saimē. Tāpat Prologue vēsta par Audi plānu izveidot jaunu modeļu saimi A9.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu