Mercedes-Benz gatavo atbildi BMW X4

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz atbilde Minhenē izlaistajam BMW X6 ir GLE Coupe. Atbilde X4 savukārt būs nupat Šanhajā prezentētā Concept GLC Coupe sērijveida versija.

Nu vairs nav nekādu šaubu, ka sportiski aktīvo kupeju segmentā ir sākusies īsta rosība. Jo tikai dažus mēnešus pēc GLE Coupe prezentācijas Mercedes-Benz atklājuši nedaudz mazāku tā analogu, tiesa, pagaidām gan tikai konceptauto statusā. Vācu AutoBild, atsaucoties uz Mercedes-Benz attīstības vadītāju Tomasu Vēberu, gan norāda, ka apjomīgais auto vismaz no eksterjera dizaina viedokļa ir ļoti tuvu sērijveida modelim.

Gabarītu ziņā Concept GLC Coupe ir diezgan pamatīgs auto - tā garums ir 4727 mm, platums, neskaitot spoguļus, apaļi divi metri, bet pieskaitot arī tos - 2151 mm, savukārt riteņu bāze ir pietiekami dāsna un ar saviem 2827 milimetriem sola pietiekamu plašumu salonā. Kā tur izskatās un varētu izskatīties sērijveida modelī, Mercedes vēl neatklāj, jo, pēc Vēbera teiktā, «tad jau pirmizrādi varētu rīkot arī šodien», nevis pēc apmēram gada, kad tā plānota.

Lai arī auto izskatās masīvs (par to noteikti jāpateicas 21 collas diametra riteņiem un riepām ar salīdzinoši augstām sānu malām), konceptuālais GLC Coupe ir par aptuveni 20 centimetriem īsāks nekā GLE Coupe. Pateicoties Mercedes-AMG GT dizaina elementiem priekšējā daļā, konstruktīvais vieglums tiek papildināts ar vizuālu sportiskumu un vedina domāt, ka uz ielas GLC Coupe tik tiešām varētu būt dinamisks auto.

Nemaz tik mazticams šis pieņēmums neizklausīsies, ja ņem vērā, ka konceptauto zem motora pārsega atrodas 3 litru V6 biturbo motors ar 367 ZS (tiek sasniegti pie 5500 apgr./min.) un 520 ņūtonmetriem (diapazonā no 1400 - 4000 apgr./min.). Cik efektīvi tos paātrinājumā pārvērš automobilim uzstādītā 9G-TRONIC automātiskā transmisija un pastāvīgās pilnpiedziņas sistēma, pagaidām nav zināms.

Foto: Mercedes-Benz
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu