400 zirgspēku Golf būs!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Viens no Volkswagen vadošajiem darbiniekiem Haincs Jākobs Nuisers jau pirms vairākiem mēnešiem apstiprināja, ka Golf R400, ko kompānija 2014.gada Pekinas automobiļu izstādē prezentēja kā konceptauto, kļūs par sērijveida modeli.

Tagad Noisers žurnālam Car apstiprinājis, ka modeļa izstrāde turpinās un, kad tā būs pabeigta, Volkswagen klāstā ienāks visu laiku spēcīgākais Golf. Piedevām tas varētu notikt ļoti drīz - jau šogad, raksta auto motor und sport.

Golf R400 plānots apgādāt ar 2 litru turbo motoru, ko Volkswagen dažādās konfigurācijās un variācijās izmanto jau modeļos GTI un R. Konceptautomobiļa Golf R400 gadījumā šis četru cilindru motors attīsta 400 ZS un 450 Nm, dod iespēju 100 km/h sasniegt 3,9 sekundēs un maksimāli attīstīt 280 km/h. Saprotams, ka maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots.

Attiecībā uz sērijveida modeļa veiktspēju galīgās informācijas vēl nav. Pastāv iespēja, ka auto būs vēl jaudīgāks, jo Ženēvā Volkswagen grupas uzņēmums Audi prezentēja konceptuālu TT ar 420 ZS spēcīgu 2 litru TFSI motoru.

Lai kāda būtu jauda un nosaukums (R400 vai R420), skaidrs šobrīd ir viens, sērijveida auto vizuāli maz atšķirsies no gadu senā konceptauto. Tā eksterjeru varētu rotāt vien atšķirīga dizaina aerodinamikas pakete, tai skaitā citi spoileri priekšā un aizmugurē.

Provizoriskā Golf R400 cena - noteikti augstāka par Golf R 38 tūkstošiem, taču, visticamāk, nepārsniegs 50 tūkstošu robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu