Jaudīgākais sērijveida VW GTI

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Ikgadējā Volkswagen grupas automobiļu fanu burziņā jeb tā dēvētajā GTI saietā pie Vertera ezera Austrijā Volkswagen prezentēja vairākus konceptuālus auto. Viens no tiem bija Golf GTI Clubsport, kas bez būtiskām izmaiņām nonāks sērijveida ražošanā un kļūs par visu laiku jaudīgāko GTI modifikāciju.

Šobrīd VW Golf GTI pieejams standarta versijā ar 220 ZS un 350 Nm, kā arī «lieljaudas» izpildījumā ar 230 ZS un tikpat lielu griezes momentu. Ja ar šādiem veiktspējas rādītājiem ir par maz, tad nekas cits neatliek kā iegādāties 300 zirgspēkus spēcīgo Golf R, kas piedevām apgādāts ar pilnpiedziņas sistēmu 4MOTION. Tādēļ Volkswagen ir sagatavojuši un plāno laist sērijveida ražošanā modeli Golf GTI Clubsport. Tas pagaidām prezentēts tikai konceptuālā izpildījumā, taču kompānijā sola, ka sērijveida modelis būtiski neatšķirsies ne vizuālā, ne arī tehniskā ziņā.

Pie Vertera ezera prezentētais konceptuālais Golf GTI Clubsport ir apgādāts ar 2 litru TFSI turbo motoru, kurš attīsta 265 ZS - tieši tikpat cik Seat Leon Cupra un par 35 ZS vairāk nekā Golf GTI Performance. Piedevām, dzinējam ir papildus boost funkcija, kas jaudu īslaicīgi palielina vēl par 10 procentiem. Tātad līdz vairāk nekā 290 ZS.

Golf GTI Clubsport no parastā GTI atšķiras ar citādāku priekšējo bamperu un tam apakšā piemontēto spoileri, kā arī prāva izmēra spoileri uz jumta malas aizmugurē un modificētu aerodinamisko difuzoru. Konceptuālais Clubsport ir apgādāts ar 19 collu riteņiem, taču sērijveida modeli varēs iegādāties ar 18 collu diskiem.

Golf GTI Clubsport salonā ir sporta sēdekļi, taču atskaitot dažas stilistiskas nianses un norādes uz Golf GTI modeļa 40 gadu jubileju, kas tiks atzīmēta 2016.gadā, citu jaunumu nav.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu