Mazākais Cadillac iegūs 7 litru motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

General Motors koncernā ietilpstošais uzņēmums Cadillac ir iecerējis izlaist vēl vienu vidējās klases sedana ATS karsto versiju. Gaidāms, ka to Cadillac apgādās ar 7 litru V8 motoru un nodēvēs par ATS-V+. Par to, atsaucoties uz amerikāņu Motor Trend, vēsta Motor.ru.

Septiņu litru V8 motors General Motors koncerna ietvaros ir visai iecienīts. To, piemēram, izmanto kupejas Chevrolet Camaro Z/28 ražošanā, un iepriekš tas bija sastopams arī zem lieljaudas Corvette Z06 motora pārsega. Šajos automobiļos spēka agregāta atdeve ir 505 ZS un 650 Nm, bet, cik augsti būs veiktspējas rādītāji automobilī Cadillac ATS-V+, pagaidām nav zināms.

Cadillac ATS-V sedans
Cadillac ATS-V sedans Foto: Cadillac

ATS-V+ dzinējs visticamāk tiks komplektēts ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu vai arī septiņu pakāpju manuālo transmisiju. To pircējs varēs izvēlēties pats. Vēlāk starp transmisiju opcijām varētu tikt iekļauts arī ātrdarbīgs automāts ar diviem sajūgiem.

Jāpiezīmē, ka ATS sedanam un kupejai jau šobrīd ir V versija. Tā tiek apgādāta ar 3,6 litru twin-turbo V6 benzīna motoru, kurš attīsta 470 zirgspēkus un 601 Nm.

Šo motoru Cadillac piedāvā pēc izvēles komplektēt ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, kam ir aktīvā apgriezienu izlīdzināšanas sistēma, vai arī astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Cadillac informācija liecina, ka ATS-V, kas ir pirmais V sērijas automobilis ar turbo motoru, 60 jūdzes jeb 96 km/h sasniedz 3,8 sekundēs un maksimāli attīsta 304 km/h.

Cadillac ATS-V kupeja
Cadillac ATS-V kupeja Foto: Cadillac
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu