Amerikāņi būvēs hiperauto ar 9 litru motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lasvegasā bāzētā kompānija PSC Motors šobrīd tuvojas savas hipermašīnas SP-200 SIN izstrādes procesa noslēgumam. Kad projektēšana, būvēšana un testi būs noslēgušies, ielās būs gatavs izbraukt automobilis ar 1700 zirgspēku hibrīddzinēju.

PSC Motors vadītājs Antonio Kalva norāda, ka viņa kompānija plāno konkurēt ar Ferrari, McLaren, Porsche un Koenigsegg vienlaikus. Vismaz jaudas parametri šo apņemšanos apstiprina.

SP-200 SIN paredzēts apgādāt ar atmosfērisku 9 litru V8 motoru un elektromotoru. Visa vilkme caur divu sajūgu automātisko pārnesumkārbu tikmēr tiks novadīta tikai aizmugurējās ass riteņiem, raksta Motor.ru.

Foto: Publicitātes foto

Automobiļa provizoriskais paātrinājums līdz 100 km/h ir 2,8 sekundes, savukārt kā teorētiskais maksimālais ātrums tiek minēti 450 km/h. Pie tam, tā kā SP-200 SIN ir īsts hibrīdauto, tas spēs pārvietoties arī bezizmešu režīmā; tiesa gan, ar pilnībā uzlādētām baterijām bez iekšdedzes motora pieslēgšanās varēs nobraukt ne vairāk par 45 kilometriem.

Lai arī auto jauda ir prātam grūti aptverama, tā ārējie gabarīti ir pārsteidzoši kompakti. Proti, SP-200 SIN ir tikai 4,4 metrus garš, 1,1 metru augsts un 2 metrus plats. No alumīnija un oglekļa šķiedras būvētā auto svars tikmēr ir 1400 kilogramu.

Auto izstrādei PSC Motors kopumā ir veltījuši piecus gadus un šodien, 1.jūnijā, tā vainagosies ar pirmo publisko šā auto izrādīšanu.

Kopumā PSC Motors plāno izlaist tikai 35 SP-200 SIN eksemplārus, bet par to, cik tie maksās, informācijas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu