Audi atklāj jauno A4 paaudzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi oficiāli atklājis A4 jaunās paaudzes sedanu un universāli, kas uzlaboti gan vizuāli, gan arī tehniski un atkarībā no modifikācijas un aprīkojuma sver par līdz pat 120 kilogramiem mazāk nekā līdzšinējais A4. Piemēram, bāzes modelis A4 1.4 TFSI bez vadītāja sver tikai 1320 kilogramu.

Svara ietaupījums panākts vairākās pozīcijās. Piemēram, jaunā A4 virsbūve sver par 15 kilogramiem mazāk, elektrosistēma un akumulators par 6 kilogramiem mazāk, diferenciālis par kilogramu mazāk, elektromehāniskais stūres pastiprinātājs par 3,5 kilogramiem mazāk un bremžu sistēma par 5 kg mazāk. Tai pašā laikā A4 ir kļuvis lielāks. Tā garums 4726 mm, platums 1842 mm, augstums 1427 mm, bet riteņu bāze ir 2820 mm. Tādējādi, ja salīdzina ar iepriekšējās paaudzes A4, jaunais modelis ir par 25 milimetriem garāks un par 16 milimetriem platāks, savukārt attālums starp asīm ir palielinājies par 12 mm. Ja salīdzina sedanu ar universāli, tad var atzīmēt, ka universālis ir par milimetru īsāks un par 7 mm augstāks. Pārējie gabarīti abām A4 versijām ir vienādi.

Nonākot pārdošanā, A4 tiks piedāvāts ar trim benzīna motoriem un četriem dīzeļiem. Benzīnnieku klāstā būs 1,4 litru turbo motors ar 150 ZS, kā arī divi 2 litru turbo motori ar 190 un 252 ZS. A4 sedans ar jaudīgāko benzīna motoru un pilnpiedziņu 100 km/h spēj sasniegt 5,8 sekundēs. Dīzeļdzinēju saimē bāze ir 2 litru motori ar 150 ZS (320 Nm) un 190 ZS (400 Nm), bet bez tiem var izvēlēties arī starp diviem trīs litru sešu cilindru agregātiem, kuri attīsta 218 ZS (400 Nm) un 272 ZS (600 Nm). Ar jaudīgāko dīzeli zem motora pārsega A4 sedans spēj 100 km/h sasniegt 5,3 sekundēs. Nedaudz vēlāk dīzeļdzinēju klāstam tiks pievienots vēl vien 2 litru TDI motors ar 122 zirgspēkiem.

Visbeidzot A4 tagad būs pieejams arī g-tron versijā, kas apgādāta ar 170 zirgspēku turbo motoru un iespēju lietot saspiestu dabas gāzi (CNG) vai arī Audi izstrādāto sintētisko dabasgāzi. Tvertnes, kurās iespējams uzpildīt 19 kilogramus gāzes, atrodas automobiļa aizmugurējā daļā, un ar to saturu teorētiski pietiek, lai nobrauktu 500 kilometru tālu ceļu (gāzes patēriņš ir nepilni 4 kilogrami uz 100 kilometriem). Tiklīdz tvertnē gāzes atlikums sarūk līdz 0,6 kilogramu robežai, dzinēja vadības bloks pārslēdzas darbībai ar benzīnu. Tā Audi A4 g-tron var veikt vēl 450 kilometrus tālu ceļu.

Jaunā A4 standarta aprīkojumā ietilpst tādi elektroniskie asistenti kā sistēma, kas brīdina par draudošu sadursmi, sistēma, kas uzrauga vadītāja modrību, klimata kontrole, multimediju sistēma MMI 7 collu ekrānu un astoņiem skaļruņiem, USB ligzda, Bluetooth datu pārraides atbalsts, balss vadība un ksenona priekšējie lukturi. Par papildu samaksu tikmēr var pasūtīt tādas ekstras kā adaptīvo kruīza kontroli, digitālu instrumentu paneli ar 12,3 collu ekrānu analogo ciparnīcu vietā, projekcijas ekrānu, Bang & Olufsen skaņu sistēmu, Audi drive select, ar ko mainīt automašīnas iestatījumus (dzinēja atsaucību, pārnesumkārbas parametrus u.c.), kā arī matricas tipa priekšējās LED gaismas.

Jaunā Audi A4 publiskā pirmizrāde notiks septembrī Frankfurtes starptautiskajā auto šovā, un drīz pēc tam auto nonāks pārdošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu