Volkswagen izlaidīs auto par 8000 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Volkswagen koncerna boss Martins Vinterkorns apstiprinājis, ka ilgā plānošanas fāze ir noslēgusies un ir pieņemts lēmums izlaist budžeta klases automobiļu saimi.

Pēc Vinterkorna teiktā salīdzinoši lēto auto saimē vispirms būs SUV, hečbeks un sedans, tie tiks ražoti Ķīnā un maksās 8000 līdz 11 000 eiro. Izņemot to, ka jaunā modeļu saime veikalos nonāks 2018.gadā, Vinterkorns papildus neko pagaidām nav atklājis, raksta vācu AutoBild.

Par salīdzinoši lētiem auto Volkswagen koncerns ir domājis gadiem ilgi. Pastāv uzskats, ka Vinterkorna iecere izveidot lētu budžeta klases automobiļu zīmolu bija arī viens no iemesliem, kādēļ izcēlās cīņa par varu starp kādreizējo Volkswagen vadītāju Ferdinandu Pīhu un Vinterkornu. Pīhs šajā cīņā zaudēja un salīdzinoši nesen atkāpās no amata. Tā Vinterkorns acīmredzot guva iespēju virzīt savas idejas tālāk.

Saskaņā ar Vinterkorna uzskatiem budžeta auto zīmols ir panākumu atslēga, ja Volkswasgen vēlas apsteigt Toyota un uz pagaidām nepietiekami apgūtā Āzijas tirgus rēķina kļūt par lielāko auto ražotāju pasaulē.

Tikmēr krievu Motor.ru vēsta, ka bez Ķīnas un Indijas jaunā mazcenas automobiļu saime tiks piedāvāta arī Latīņamerikā, Austrumeiropā un Baltijas valstīs, kā arī Āfrikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu