Apstiprinātas pirmās ziņas par Bugatti Veyron pēcteci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Volkwagen koncerna šefs Martins Vinterkorns vācu izdevumam Bild am Sonntag apliecinājis, ka hipermašīnas Bugatti Veyron pēctecis Chiron tik tiešām saņems hibrīddzinēju. Bet bez tā Chiron joprojām būs pieejams arī ar tradicionālo iekšdedzes motoru. Protams, jaudas ziņā arī tas aizvien būs šā zīmola cienīgs.

Kamēr Chiron izstrāde turpinās, īstas skaidrības faktiski nav nevienā automobiļa raksturlielumu jomā. Tas attiecas arī uz dizainu, kura niansēs ieskatu nesniedz pat pirms kāda laika uz koplietošanas ceļiem piefiksētie divi Chiron prototipi. No to maskētās ārienes var noteikt tikai to, ka aizmugurējās daļas dizains būs citādāks un ne tik apaļš, bet sānskatā Chiron līdzināsies Veyron.

Domājams, ka ar pirmo Veyron pēcteča konceptuālo versiju Bugatti dosies jau uz šā gada septembrī paredzēto starptautisko automobiļu izstādi Frankfurtē.

Pirms kāda laika publiskajā telpā nonāca visai ticama informācija par Chiron hibrīda veiktspējas rādītājiem. Britu Carmagazine toreiz vēstīja, ka auto attīstīs 1500 ZS un 1498 Nm. Salīdzinājumam, F-1 bolīds attīsta ap 830 ZS, taču arī sver krietni mazāk. Sacīkšu trasē Chiron formulai noteikti neturēs līdzi, taču paātrinājumā līdz simtam skrējiens varētu būt stipri līdzīgs.

Gaidāms, ka Chiron iegūs cilindru atslēgšanas tehnoloģiju brīžiem, kad viss motora potenciāls ne tuvu nav nepieciešams, kā arī degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu. Paātrinājums līdz 100 km/h provizoriski ilgs tikai 2 sekundes (Veyron nepieciešamas 2,5 sekundes) un, ja auto noregulēs maksimālā ātruma sasniegšanai un palaidīs brīvam skrējienam, tad teorētiski tas varētu sasniegt 463 km/h. Ja tas izdotos, tad pašreizējais sērijveida ielas auto rekords, kas pieder Bugatti Veyron Super Sport, var tikt pārspēts par 32 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu