BMW gatavo elektrisku krosoveru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW ir iecerējuši izlaist elektrisku krosoveru, lai būtu kam konkurēt ar Tesla Model X, kurš jau drīzumā tiks laists dzīvē, turklāt jau ir pieteikts konkursam Eiropas gada auto 2016.

Atsaucoties uz rakstu vācu biznesa izdevumā Wirtschaftswoche, Automotive News Europe vēsta, ka šobrīd tiek gaidīts BMW koncerna valdes jāvārds, lai sāktu gatavoties elektriska krosovera ražošanai BMW rūpnīcā Spartanburgā. Tikmēr BMW pārstāvis Automotive News Europe šo ziņu patiesumu noliedzis un raksturojis kā spekulācijas.

Spartanburgā, Dienvidkarolīnas štatā, ASV, atrodas ražotne, kurā BMW ražo SUV automobiļus globālajam tirgum. Te top X3, X4, X5, kā arī X6 krosoveri.

BMW izpilddirektors Haralds Krīgers kārojot modeļu klāstā iekļaut elektrisku šāda tipa auto, lai pacīnītos par potenciālajiem pircējiem ar Tesla Motors sagatavoto Model X.

Elektrisks SUV būtu jau trešais auto, ko BMW pārdotu ar jaunizveidoto zaļo auto zīmolu i. Patlaban šajā saimē ir divi modeļi - mazais hečbeks i3 un ielas sporta auto i8. Šie abi automobiļi tiek būvēti BMW ražotnē Leipcigā.

Nozares analīzes speciālisti norāda, ka i zīmola SUV automobilis nebūtu nekas neparasts; tas pat būtu nākamais loģiskais solis zīmola tālākā attīstībā. Pirmkārt jau tāpēc, ka krosoveri aizvien ir ārkārtīgi populāri, un, otrkārt, tirgus reakcija uz gaidāmo Tesla Model X ir visai pozitīva.

Kā zināms, elektrisku SUV plāno izlaist arī Audi. Šāda auto konceptuālā versija plašākai publikai tiks parādīta šā gada septembrī Frankfurtes auto šovā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu