Atklāj detaļas par «karsto» Ferrari F12berlinetta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Ferrari ir pavisam tuvu modeļa F12berlinetta lieljaudas versijas Speciale izstrādes noslēgumam.

Ja salīdzina ar standarta modeli, F12berlinetta Speciale būs par apmēram 200 kilogramiem vieglāka (auto svērs 1430 kg) un iegūs arī jaunu motoru. Tā darba tilpums būs tāds pats kā standarta modelim, proti, pa V konfigurācijā izvietotiem 12 cilindriem sadalīti 6,3 litri, taču jaudas būs vairāk. Pēc Autocar informācijas F12berlinetta Speciale attīstīs 770 zirgspēkus pašreizējo 740 ZS vietā.

Tādējādi svara un jaudas attiecība uzlabosies no 453 līdz 538 zirgspēkiem uz tonnu. Salīdzinājumam - Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce jaudas un svara attiecība ir 492 zirgspēki uz tonnu.

Automobiļa svara pazeminājumu ir izdevies panākt, pateicoties citiem virsbūves paneļiem, plānākiem logiem, kā arī īpaši viegliem riteņu diskiem. Tāpat auto nebūs satelītnavigācijas sistēmas un arī skaņas izolācija būs pieticīgāka.

Ferrari F12 Speciale provizoriski varēs līdz 100 kilometriem stundā paātrināties mazāk nekā trijās sekundēs. Standarta F12berlinetta sprints ilgst 3,1 sekundi. Vienlaikus jāpiezīmē, ka maksimālais ātrums lieljaudas F12berlinetta būs zemāks nekā standarta modeļa 340 km/h. Tas skaidrojams ar citādākām virsbūves aerodinamikas detaļām, kā galvenais uzdevums ir paaugstināt piespiedējspēku un uzlabot stabilitāti.

Ferrari F12 Speciale pasaules pirmizrāde notiks 2016.gada martā Ženēvas automobiļu izstādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu