Ferrari sāk kārdināt ar vaļējo 488 Spider

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Maranello, Itālijā bāzētā autobūves kompānija Ferrari pieteikusi savu līdz šim jaudīgāko auto ar nolaižamu jumtu un vidū iebūvētu dzinēju - 488 Spider.

Ferrari 488 Spider, kas būtībā ir vaļējā 458 Italia pēctecis un plašākai publikai tiks prezentēts Frankfurtes auto šovā septembrī, ir īpašs vairākās jomās.

Pirmkārt auto ir apgādāts ar atvāžamo cietās konstrukcijas jumtu (Retractable Hard Top). Kā norāda Ferrari, tam ir vairākas priekšrocības. Viena no tām ir saistīta ar divvietīgā salona komforta līmeni, kas esot augstāks nekā tradicionālajiem rodsteriem ar auduma salokāmo jumtu. Vēl viena priekšrocība ir svars - pēc Ferrari informācijas RHT jumts ļaujot ietaupīt 25 kilogramus, ja salīdzina ar auduma salokāmā jumta konstrukciju. Un vēl - tieši Ferrari ir pirmais ražotājs, kas savu spēkratu ražošanā izmanto atvāžamā jumta konstrukciju. Var piezīmēt, ka jumts atlocīšanas brīdī pārlokās divās sekcijās un 14 sekunžu laikā noguļas uz motora pārsega.

Otrkārt, 488 Spider ir apgādāts ar jauno 3902 kubikcentimetru V8 turbo motoru, kurš tikai salīdzinoši nesen debitēja slēgtajā 488 GTB. Motors attīsta 670 ZS un jau pie 3000 apgriezieniem minūtē 760 Nm. Šie parametri Ferrari 488 Spider dod iespēju 100 km/h sasniegt 3 sekundēs, bet 200 km/h - 8,7 sekundēs. Lai arī jaudas ir par precīzi 100 zirgspēkiem vairāk nekā ar 4,5 litru V8 atmosfērisko motoru apgādātajam 458 Italia, degvielas patēriņš un CO2 izmešu rādītājs ir zemāks.

Treškārt, 488 Spider ir visu laiku aerodinamiski efektīvākais Ferrari rodsters. Liekot lietā dažādus kompleksus risinājumus, Ferrari aerodinamikas speciālistiem ir izdevies apvienot optimālu piespiedējspēku ar minimālu aerodinamisko pretestību. Tas panākts, ieviešot vairākas inovatīvas ierīces, tai skaitā spoilera appūtēju un mašīnas grīdu ar virpuļu ģeneratoriem. Gaisa plūsmu izpēte Ferrari inženieriem ļāvusi ieviest arī regulējamu aizmugurējo stikla logu. To var fiksēt trīs pozīcijās un tā pēc vajadzības mainīt motora rēkoņas dzirdamību un komforta līmeni salonā.

Ceturtkārt, Ferrari 488 Spider konstrukcijas īpatnības ir pakļautas nepieciešamībai iegūt maksimāli stingru virsbūvi. Rezultātā, lietojot 11 dažādus alumīnija sakausējumus apvienojumā ar citiem autobūvē reti izmantotiem metāliem, piemēram, magniju, iegūta šasija, kuras stingrība un noturība pret vērpi ir tāda pati kā slēgtajam Ferrari 488 GTB un par 23% labāka nekā vaļējam 458 Italia.

Foto: Ferrari
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu