Jaguar savam SUV sola bezkompromisa dinamiku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Jaguar sola, ka zīmola pirmais SUV automobilis F-Pace, ko briti iecerējuši stādīt pretī tādiem krosoveru un SUV segmenta pārstāvjiem kā Porsche Macan un BMW X4, piedāvās tādu dinamiku, kāda šajā kategorijā pagaidām nav sastopama.

Nupat izplatītā paziņojumā Jaguar apgalvo, ka F-Pace izstrādē kompānija atskatījusies uz savu vēsturisko mantojumu un panākumiem sacīkšu trasēs, tāpēc arī kompānijas pirmais krosovers būs sportisks - tas labu sniegumu spēs parādīt uz dažāda tipa ceļiem ar dažādu segumu, gan kalnu serpentīnu līkločos, gan uz plūdeni līkumotām lauku šosejām, gan arī uz ātrgaitas maģistrālēm un autobāņiem.

«Mēs neesam pieļāvuši nekādus kompromisus un izņēmumus. Arī F-Pace ir jābūt īstam Jaguar un jāpārņem zīmola dinamikas DNS,» sacījis Jaguar galvenais inženieris Maiks Kross.

Lai spētu piedāvāt sasolīto, F-Pace tiks apgādāts ar elektrisku stūres pastiprinātāju un adaptīvu pilnpiedziņas sistēmu ar griezes momenta vektorēšanas sistēmu. Jaguar uzskata, ka tādējādi krosovers varēs būt dinamisks un izveicīgs jebkuros apstākļos un uz jebkāda veida ceļa seguma, raksta Automotive News Europe.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace ir konstruēts uz alumīnija šasijas, kas veido arī XE un XF sedanu arhitektūru.

Jaguar uzskata, ka F-Pace kļūs par vienu no diviem kompānijas bestselleriem līdzās vidējās klases sedanam XE. Jaguar pieņēmums nav bez pamatojuma, jo krosoveru segments, kā zināms, aizvien plaukst un zeļ un šāda tipa auto izstrādā pat luksusa segmenta ražotāji. Bentley klāstā jau zināms, ka tas būs apvidnieks Bentayga, kura izstrāde jau rit pilnā sparā. Rolls-Royce sava paaugstinātas caurgājības modeļa izstrādi turpretī tikai nupat ir sākuši. Pie tam jāatzīmē, ka Rolls-Royce savu galaproduktu nedēvēs par Sports Utility Vehicle (SUV), jo pēc kompānijas pārstāvja Franka Tīmana teiktā rolsroisi nekad nav bijuši nedz sportiski, nedz utilitāri. Pilnpiedziņa gan šim auto būšot.

Par Jaguar F-Pace runājot, kompānijai noteikti būs jāpiedomā, lai ar izpildījumu un tehniskajiem parametriem jaunais krosovers neatņemtu pircējus citiem Jaguar Land Rover grupas krosoveriem un apvidniekiem, jo īpaši Range Rover Evoque.

Kāda būs F-Pace dzinēju palete, minēt vēl ir pāragri. Taču domājams, ka uzmanības centrā būs četru cilindru benzīna un dīzeļdzinēji, bet top modelis varētu būt auto ar 3 litru V6 kompresordzinēju.

Pārdošanā F-Pace nonāks 2016.gada sākumā.

Foto: Jaguar
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu