Ibiza Cupra saņem jaunu motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Karstais mazās klases hečbeks Seat Ibiza Cupra turpmāk tiks apgādāts ar jaunu dzinēju. Jaunais auto tiks prezentēts septembra vidū Frankfurtes auto izstādē.

Jaunā Ibiza Cupra turpmāk tiks apgādāta ar 1,8 litru turbo motoru, kurš aizstās līdz šim izmantoto 1,4 litru agregātu ar atgāzu turbīnu un mehānisko kompresoru. 1,8 litru motors, starp citu, jau tiek izmantots Polo GTI.

Dzinējs attīsta 192 zirgspēkus un 320 Nm, kas pieejami apgriezienu diapazonā no 1450 līdz 4200 apgr./min. un tādējādi par 12 zirgspēkiem un 70 ņūtonmetriem pārspēj priekšgājēju.

Jauno motoru Volkswagen grupas spāņu uzņēmums piedāvās komplektēt ar sešu pakāpju manuālo transmisiju, kas tagad aizstāj septiņu pakāpju DSG divu sajūgu automātu.

Modernizācija feisliftētajam Ibiza Cupra ir nākusi par labu arī no dinamikas viedokļa. 100 km/h Polo GTI radinieks spēj sasniegt 6,7 sekundēs un maksimāli attīsta 235 km/h. Pirms modernizācijas Ibiza Cupra attiecīgie dinamikas rādītāji bija 6,9 sekundes un 228 kilometri stundā.

Līdz ar citu motoru Ibiza Cupra ir citādāki balstiekārtas regulējumi un jauna Drive Profile sistēma, ar kuru var regulēt stūres sistēmas iestatījumus, akseleratora atsaucību un motora troksni. Tāpat kā priekšgājējs, arī jaunais auto jau standartā ir apgādāts ar elektronisku sistēmu, kas imitē pašbloķējošā diferenciāļa funkcijas.

Ārējā dizainā izmaņas nav lielas; auto tikai nedaudz pieslīpēts, lai stilistiski vairāk līdzinātos citiem jaunākās paaudzes Seat automobiļiem. Kā Cupra modifikācijas atpazīšanas iezīmes var uzskaitīt īpaša dizaina 17 collu riteņu diskus, melnus spoguļu korpusus un melnu aerodinamisko difuzoru aizmugurē. Kā vienu no jaunumiem salonā var pieminēt jaunu multimediju iekārtu ar Apple CarPlay un Android Auto atbalstu.

Kā atzīmē Motor.ru, šī ir pēdējā pašreizējās paaudzes Ibiza Cupra modernizācija. Paralēli norit pilnīgi jauna modeļa izstrāde un uzņēmums gatavojas tā parādīšanai jau 2016. vai 2017. gadā.

Foto: Seat
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu